Πώς αυτοπροσδιορίζεστε πολιτικά και ποια πιστεύετε ότι είναι η βασική διαφορά δεξιάς – αριστεράς;

Πρώτα από όλα, είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί και θα σταθεί στα πόδια της, όταν απελευθερώσει τις αστείρευτες δυνάμεις της που, σήμερα, μένουν εγκλωβισμένες από ένα αναχρονιστικό πολιτικό σύστημα, που θέλει όλη την εξουσία στα χέρια του. Όταν δηλαδή, διορθώσουμε τις παθογένειες της κεντρικής πολιτικής εξουσίας και η Ελληνίδα και ο Έλληνας μπορέσουν ελεύθεροι να δημιουργήσουν αυτά που θέλουν και μπορούν να δημιουργήσουν. Αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος μιας προοδευτικής ατζέντας με όραμα, και έτσι προσδιορίστηκε ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα.

Οι μεγαλύτερες πολιτικές επιρροές σας (άλλοι πολιτικοί, συγγραφείς, στοχαστές) και για ποιον λόγο;

Δεν είναι τόσο πολύ τα άτομα, όσο είναι ομάδες ανθρώπων που αμφισβήτησαν το κατεστημένο με διάθεση να διορθώσουν όλα όσα κρατούν πίσω τη δύναμη του Ανθρώπου. Από τον Ρούζβελτ που τα έβαλε με την Αμερικανική αστική τάξη, μέχρι τον Μαντέλα που διέλυσε μέσα από τη φυλακή το πιο απάνθρωπο καθεστώς της γενιάς μας.

Τις (λίγες) ελεύθερες ώρες σας κατά την προεκλογική περίοδο, με τι ασχολείστε; Πώς χαλαρώνετε;

Η κόρη μου περνάει εξετάσεις. Μαζί βλέπουμε ό,τι χαζομάρα μας κάνει να γελάσουμε.

Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια ενός “πολιτικού λάθους”; Σε ό,τι αφορά το κόμμα σας, ποιο θα λέγατε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει;

Πολιτικό είναι ένα λάθος που έκανες προσπαθώντας να κάνεις το καλύτερο για την πατρίδα σου και δεν εκτίμησες καλά κάποιες παραμέτρους. Πιστεύω ότι τα μεγαλύτερα λάθη του ΠΑΣΟΚ είναι πρώτον το ότι εγκατέλειψε τη ριζοσπαστική ατζέντα του μετά από τέσσερα χρόνια εξουσίας και δεύτερον το ότι στη δική μου γενιά δεν κάναμε ό,τι μπορούσαμε, για να κρατήσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ενωμένους απέναντι στην κρίση που διαχειριστήκαμε.

Ποιον πολιτικό άλλου κόμματος εκτιμάτε και γιατί;

Εκτιμώ εκείνους που βάζουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω από αυτό του κόμματος, το καλό της κοινωνίας πάνω από το δικό τους. Είναι περισσότεροι από ότι θα περίμενε κανείς, αλλά η δημοσιότητα εξαντλείται σε εκείνους που δεν το κάνουν.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε, αν εκλεγείτε;

Θα πάω στις γειτονιές της Αθήνας να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα.

Γιατί πιστεύετε ότι η πλειοψηφία των πολιτών απαξιώνει την πολιτική; Τι έχει πάει λάθος;

Απαξιώνουν την πολιτική, οι πολίτες που νιώθουν ότι τους απαξίωσε. Ζούμε σε μια εποχή που πολλοί πολιτικοί νομίζουν ότι η πολιτική εξαντλείται σε ατάκες στα κοινωνικά μέσα. Αυτό προσβάλει κάθε νοήμων ψηφοφόρο και έχει οδηγήσει 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους μακριά από τις κάλπες. Τα όρια αυτής της πολιτικής έχουν εξαντληθεί και τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στην ουσία της πολιτικής και κοντά στις γειτονιές.

Με ποιον φανταστικό χαρακτήρα βιβλίου, ταινίας ή κόμικ ταυτίζεστε;

Αλλάζει, ανάλογα με τις προκλήσεις που βλέπω μπροστά μου.

Αν η ζωή σας γινόταν ταινία ποιος/α ηθοποιός θα σας υποδυόταν και γιατί;

Δεν θα ήθελα να με υποδυθεί ηθοποιός.

Μοιραστείτε με το ethnos.gr (χωρίς να κλέβετε) την τελευταία φωτογραφία που τραβήξατε στο κινητό σας

Πηγή: https://www.ethnos.gr/Politics/article/261648/ekloges2023oiypopshfioiapotonroysbeltmexritonmantelaopaylosgeroylanosempneetaiapoosoysamfisbhthsantokatesthmeno