Σχετικά με το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» της 14ης Νοεμβρίου με τίτλο «10 εκατ. ευρώ την τελευταία μέρα!» ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Πρώτη φορά μία δημοσιογράφος που ασχολείται με τα θέματα του Πολιτισμού για δεκαετίες αντιμετωπίζει ως είδηση την τακτική επιχορήγηση στους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου. Πρώτη φορά μια δημοσιογράφος αντιμετωπίζει ως είδηση ότι η τακτική επιχορήγηση των εποπτευόμενων φορέων υπογράφεται έστω και την τελευταία μέρα για να μην καθυστερήσει η καταβολή μισθών στους υπαλλήλους τους. Και πρώτη φορά μια δημοσιογράφος αντιμετωπίζει ως είδηση ότι την υπογραφή βάζει ο αρμόδιος υφυπουργός.

Την ώρα που βρισκόμουν στην Αγγλία για να προωθήσω τον τουρισμό και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα απέναντι στην σκληρή ειδησεογραφία των περασμένων ημερών, η κα Κοντράρου-Ρασσιά αποφάσισε ότι αυτά αποτελούν ειδήσεις που ενδιαφέρουν το κοινό της.

Τι θα προτιμούσε η κυρία Ρασσιά; Να καθυστερήσει η τακτική επιχορήγηση στους φορείς του υπουργείου και να καθυστερήσει η καταβολή της μισθοδοσίας;

Είναι προφανές ότι, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θέλει να δημιουργήσει εσκεμμένα στην κοινή γνώμη μια πλασματική εικόνα περί «μοιρασιάς» 10 εκατ. ευρώ.

Και το ερώτημα είναι: «Αυτή την αθλιότητα την υιοθετεί η εφημερίδα της;»

Υιοθετεί μια επίθεση που δεν στρέφεται τελικά μόνο κατά του δικού μου προσώπου ή οικείων μου, αλλά κατά της ελευθεροτυπίας και της κοινής λογικής, του ήθους και της αντικειμενικότητας με την οποία πρέπει να ασκείται η δημοσιογραφία σε μια Δημοκρατία;

Θα περίμενα από την Ελευθεροτυπία μια υπεύθυνη στάση».