Ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μεσογείου, σημείο αναφοράς για την παγκόσμια αρχαιολογική κοινότητα αλλά και σημαντικός πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, ανοίγει ξανά σήμερα τις πόρτες του στο κοινό, ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή του νέου στεγάστρου.

«Όπως έχω ξαναπεί», δήλωσε σήμερα το πρωί από τη Σαντορίνη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, «η ασφάλεια των επισκεπτών είναι για μας απόλυτη προτεραιότητα. Δεν χωρούν βιασύνες και προχειρότητες σε τέτοια ζητήματα. Θέλαμε, πριν παραδώσουμε τον χώρο στο κοινό, να έχουμε ελέγξει και την τελευταία λεπτομέρεια. Ολοκληρώθηκαν όλα τα τεστ που έπρεπε να γίνουν και είμαστε πλέον σε θέση να πούμε ότι οι χιλιάδες επισκέπτες του χώρου μπορούν να τον απολαύσουν άφοβα.

Όσοι είχαν την τύχη να επισκεφθούν παλιότερα το Ακρωτήρι, έμειναν άναυδοι μπροστά στον πλούτο και την ομορφιά των ευρημάτων. Εκείνοι που ήθελαν να το επισκεφθούν και δεν μπορούσαν, τώρα πια έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στον αρχαιότερο οικισμό της Μεσογείου. Να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία, στο υπέροχο νησί της Σαντορίνης.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όσους δούλεψαν και βοήθησαν για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και την τοπική κοινωνία και ειδικά τον Δήμαρχο, κ. Ζώρζο.

Μέσα από το έργο αυτό, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, πως όταν βάζουμε κοινούς στόχους και δουλεύουμε μαζί για την υλοποίησή τους, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους».