Χθες μιλώντας με τον Άκη Παυλόπουλο και τον Μάνο Νιφλή στον Real FM 97,8, υπογράμμισα ότι κανένα κόμμα δεν έχει λόγο να ανοίξει τα χαρτιά του πριν από τις εκλογές, αναφορικά με το ζήτημα των συνεργασιών. Πρώτα θα μιλήσει ο ελληνικός λαός και μετά θα μιλήσουν τα κόμματα.

Το να συνεργαστούμε με τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, για να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις πολιτικές που έχουν ήδη εφαρμόσει και που δεν επιβραβεύονται από τους πολίτες, δεν έχει νόημα. Δεν είναι αυτή η εντολή του ελληνικού λαού προς το ΠΑΣΟΚ.

Αν μια συνεργασία έχει αξία, είναι για να τα βάλουμε με τις βαθιές παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Εδώ έχουμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Αντί να μοιράσουμε καρέκλες, είτε πρωθυπουργικές, είτε υπουργικές, είτε γενικών γραμματειών, θα πρέπει να κάνουμε μία τομή με το παρελθόν και να φέρουμε μπροστά θέματα όπως η συγκέντρωση της εξουσίας, που αυτή τη στιγμή μένει σε πολύ λίγα χέρια, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τρομερές πηγές πλούτου αδρανοποιημένες. Είναι πολλά τέτοια ζητήματα τα οποία χρονίζουν στην Ελλάδα και θέλουν ένα νέο ξεκίνημα. Ας είναι η οποιαδήποτε συνεργασία, μία ευκαιρία για αυτό το νέο ξεκίνημα.

Αν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας πιστεύουν πως το πρόβλημα είναι το αν ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ας τα βρουν μεταξύ τους.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω:

 

https://www.youtube.com/watch?v=BoLQ8kkuxsQ