Ο Δημήτρης Τάκης και η Χριστίνα Κοραή, στα Παραπολιτικά FM 90,1, έθεσαν τα ερωτήματα κι εγώ προσπάθησα να δώσω τις απαντήσεις.

Σημείωσα ότι μικρομεγαλισμός δεν είναι να ζητάμε ως ΠΑΣΟΚ να μην παραμείνει πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, σε περίπτωση κυβερνητικής σύμπραξης.
Μικρομεγαλισμός είναι να έχεις χάσει τη δυνατότητα να κυβερνήσεις μόνος σου και να θεωρείς ότι θα μπορέσεις να συνεχίσεις όπως πήγαινες πριν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τρόποι με τους οποίους έγιναν συνεργασίες στο παρελθόν, ήταν αναποτελεσματικοί για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι οι σωστές συνεργασίες γίνονται πάνω σε σύγκλιση πολιτικών προτεραιοτήτων. Μία συνεργασία μπορεί να είναι εξαιρετική ευκαιρία για να αλλάξουμε παθογένειες οι οποίες κατά καιρούς έχουν υπηρετηθεί από όλους και όλοι ξέρουμε πόσο κακό κάνουν στη ελληνική δημοκρατία και στην ελληνική κοινωνία.

Αν μιλήσουμε πάνω σε μία ατζέντα που θα περιλαμβάνει την αποσυγκέντρωση της εξουσίας, μεγαλύτερη ανεξαρτησία των θεσμών της χώρας, εάν μιλήσουμε για πραγματικές ευκαιρίες που μπορούμε να δημιουργήσουμε στην οικονομία, τότε πραγματικά αξίζει τον κόπο, να συζητήσει κανείς σοβαρά μία συνεργασία.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Νέα Δημοκρατία είναι πραγματικά έτοιμοι για την αποσυγκέντρωση της εξουσίας.

Αυτή είναι μια πραγματικά ριζοσπαστική τομή στον τρόπο που διοικείται η χώρα και θα έκανε μεγάλη διαφορά στις ζωές πολλών ανθρώπων.

Δεν είμαι σίγουρος ότι τα δυο αυτά κόμματα που έχουν εθιστεί στο μονοπώλιο της εξουσίας, στην πλειοψηφία τους συντηρητικά, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε κάτι τόσο νεωτεριστικό.

 

https://www.youtube.com/watch?v=6HXs0hExk24