-Έχουμε μία δημοκρατία στην οποία ο Πρωθυπουργός δεν λογοδοτεί.

Ο κ. Μητσοτάκης, δε δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως οι σχέσεις της ΕΥΠ με το Predator και αγνοεί τα καλέσματα της αντιπολίτευσης.

Όλα αυτά διδάσκουν τον επόμενο Πρωθυπουργό ότι η ελληνική δημοκρατία είναι ελλειμματική. Μία δημοκρατία που δεν ελέγχει τις εξουσίες, μεταξύ αυτών και του Πρωθυπουργού.

Ο επόμενος Πρωθυπουργός, όποιος και να είναι, θα μπορεί να επικαλεστεί ακριβώς αυτά που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης για να συνεχίσει να παρακολουθεί αντιπάλους του και να μη λογοδοτεί σε κανέναν. Αυτό υποβαθμίζει την ποιότητα της ελληνικής δημοκρατίας.

-Αυτό που έχει πει ο πρόεδρος, και συμφωνώ, είναι ότι ο τόπος χρειάζεται μία προοδευτική διακυβέρνηση που να πηγαίνει τον τόπο μπροστά.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο πάνω σε προγραμματικό πλαίσιο. Σε αυτό πλαίσιο, δεν κλείνω την πόρτα σε κανένα κόμμα του συνταγματικού τόξου.

Θεωρώ ότι αν συμφωνήσουμε σ’ ένα πραγματικά προοδευτικό πλαίσιο που λύνει παθογένειες που ταλανίζουν τον τόπο εδώ και δεκαετίες, καλό θα ήταν να συνεργαστούμε. Τουλάχιστον να λύσουμε αυτά τα πράγματα, τα οποία όλοι μας έχουμε υπηρετήσει και όλοι ξέρουμε ότι κάνουν κακό στον τόπο.

Οποιαδήποτε λύση θα μπορούσε να δώσει τέλος στις παθογένειες της έλλειψης ελέγχου, της συγκέντρωσης εξουσίας σε λίγα χέρια, της οικονομικής πολιτικής που επιτέλους θα ανοίξει το παιχνίδι σε περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες.

Αυτή είναι μία προοδευτική ατζέντα. Φτάνει να υπηρετήσουμε αυτό.
Να συζητήσουμε πάνω σε μία προγραμματική βάση και να λύσουμε θέματα που ταλανίζουν τον τόπο εδώ και χρόνια τώρα.

-Eίναι προφανές ότι δεν μπορείς να συνεργαστείς μ’ έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος μέχρι χθες σου παρακολουθούσε το τηλέφωνο διότι το πρώτο και εύλογο ερώτημα του οποιουδήποτε θα είναι «Από πού σε κρατάει;».

Άρα, εκ των πραγμάτων ο κ. Μητσοτάκης και με την πολιτική του συμπεριφορά αποκλείει τον εαυτό του από συνεργασίες, απομονώνει τη Νέα Δημοκρατία από οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για το μέλλον του τόπου και κλείνεται σε μία γωνία λέγοντας «ή εγώ ή το χάος». Δεν είναι δημοκρατία αυτό. Αυτό είναι ένας άνθρωπος που είναι γαντζωμένος στην καρέκλα και απειλεί. Νομίζω, ότι οι Έλληνες είμαστε πλέον αρκετά ώριμοι στη δημοκρατία να καταλαβαίνουμε ότι τέτοιου είδους ηγέτες δε μας χρειάζονται.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη μου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» στους δημοσιογράφους Νίκο Σβέρκο και Βούλα Κεχαγιά:

 

https://www.youtube.com/watch?v=DYx0hbK9BeU