• Αυτό που σίγουρα αυξάνεται είναι η ανασφάλεια που νιώθει ο πολίτης, η οποία δεν προέρχεται μόνο από την εγκληματικότητα αλλά και από όλα αυτά που ζει στην καθημερινότητά του. Εμείς λέμε ότι ασφάλεια σημαίνει να μπορείς να προγραμματίσεις το μέλλον σου. Τι κάνει σήμερα το κράτος; Αντί να μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια για να προγραμματίζουμε το μέλλον μας, έρχεται το ίδιο και δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας. Μας αλλάζει συνέχεια τους φόρους, μας αλλάζει συνέχεια τον νόμο, δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε, αν μπούμε, σε ένα δικαστήριο. Όλες αυτές είναι λειτουργίες του κράτους που μας κάνουν να νιώθουμε ανασφάλεια και να διστάζουμε να επενδύσουμε σ’ εμάς και στα παιδιά μας.
  • Λένε ότι για να πάει μπροστά η χώρα πρέπει να φέρουμε μεγάλες ξένες επενδύσεις. Αν δεν μας δουν εμάς να επενδύουμε στους εαυτούς μας δεν πρόκειται να έρθει κανείς να επενδύσει σε εμάς. Σήμερα τι βλέπουμε; Και τα τρία μεγάλα κόμματα πηγαίνουν στους ξένους και λένε «τι μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη για εσάς;» Ενώ η ερώτηση θα έπρεπε να είναι «τι μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη για τους Έλληνες».
  • Αν υπάρχει ένας λόγος συνεργασίας για τα τρία μεγάλα κόμματα, που έχουν πάρει την εξουσία, αυτός είναι να βρουν τους τρόπους να φτιάξουν δομές μέσα στην ελληνική κοινωνία που να λογοδοτούν στον πολίτη. Και τα τρία κόμματα θα κέρδιζαν από αυτό διότι η χώρα θα έμπαινε σε μία άλλη κατεύθυνση, ο πολίτης θα έδειχνε άλλο επίπεδο εμπιστοσύνης στην πολιτική και θα είχε άλλη σχέση μαζί της. Αλλά όλο ζητάει η πολιτική από τον πολίτη να αλλάξει  ενώ η ίδια δεν το κάνει ποτέ.
  • Αξίζει να δει κανείς κάποιες μεγάλες τάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή παγκόσμια γιατί μόνο αν καταλάβει κανείς τι γίνεται στον κόσμο μπορεί να αποφασίσει τι είναι καλύτερο και για τη χώρα. Τα εργαλεία που έχουμε πλέον στα χέρια μας για να πετύχουμε την εμβάθυνση της δημοκρατίας είναι απίστευτα σε σχέση με αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Η δυνατότητα του πολίτη σήμερα να συμμετέχει στη δημοκρατία είναι πολύ μεγαλύτερη.  Είναι απόφαση της πολιτικής εξουσίας που δεν ανοίγει αυτά τα μέσα για να συμμετέχει ο πολίτης.

Ακούστε όλη την συνέντευξη του Π. Γερουλάνου, στον σταθμό “Παραπολιτικά 90,1” στην εκπομπή “Σε γνωρίζω από την κόψη” με τον δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο.

 

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video