Θα βάλουμε τις υπηρεσίες του Δήμου να εξυπηρετούν αποτελεσματικά τον δημότη με οριζόντιες συνεργασίες

“Αυτή τη στιγμή ο Δήμος δεν λειτουργεί συντονισμένα κι έτσι η εμπειρία του δημότη της Αθήνας είναι εντελώς κατακερματισμένη. Σκεφτείτε δηλαδή αν σήμερα ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι είναι ότι περιμένουν πάρα πολλές ώρες σε ουρές για συνταγογράφηση. Και είναι συνταγογραφήσεις που δεν έχουν κανένα λόγο να καθυστερούν, διότι είναι επαναληπτικές. Αν βάλεις λοιπόν τα Ιατρικά Κέντρα να εξυπηρετούν τις Λέσχες Φιλίας, τότε λύνεις ένα πρόβλημα και κάνεις τη ζωή του άλλου καλύτερη. Εφόσον υπάρχει ο τρόπος γιατί να μην το κάνουμε;”

Τώρα είναι η στιγμή ν’ αποφασίσουμε πώς θα διοικηθεί η πόλη μας για 4 χρόνια

“Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι δεν ψηφίζει ούτε για κόμμα ούτε για κομματικό αρχηγό. Ψηφίζει για Δήμαρχο και ότι δεν είναι η στιγμή “να στείλω ένα μήνυμα σήμερα στη Νέα Δημοκρατία ή στο ΣΥΡΙΖΑ”, τώρα είναι η στιγμή ν’ αποφασίσουμε πώς θα διοικηθεί η πόλη μας για 4 χρόνια. Αυτό πρέπει ν’ ανατρέψουμε τώρα. Αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά και στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο”.

Ενεργειακές κοινότητες για μείωση δημοτικών τελών και ελάφρυνση ευπαθών ομάδων

Όλα τα κτίρια του Ελληνικού Δημοσίου μέσα στην πόλη, που σήμερα δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν, είναι να μας δώσουν τις ταράτσες τους για φωτοβολταϊκά. Όλοι οι Δήμοι πια, οι σύγχρονοι δήμοι, φτιάχνουν ενεργειακές κοινότητες έτσι ώστε να πάνε κατ’ αρχάς σε μια πιο πράσινη ενέργεια, αλλά κυρίως για να μειωθεί το κόστος για ηλεκτρικό και για τον Δήμο, και για τις πιο ευπαθείς ομάδες μέσα στον Δήμο”.

Αναπλάσεις άμεσα στην Ακαδημία Πλάτωνος και από Ομόνοια ως Πλατεία Καραϊσκάκη

Υπάρχουν δυο περιοχές στην Αθήνα που πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τις αναπλάσουμε άμεσα. Η μία είναι από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Καραϊσκάκη και προς το Μεταξουργείο, διότι εκεί είναι μια περιοχή που σήμερα γίνονται επενδύσεις και είναι πάρα πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε αυτές τις επενδύσεις μ’ έναν σοβαρό δημόσιο χώρο. Σήμερα βλέπεις ξενοδοχεία που χτίζονται εκεί, άλλα που ανακαινίζονται και οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων αναγκάζονται να περπατούν με τους επισκέπτες μέχρι την Ομόνοια για να τους παρέχουν ασφάλεια. Εκεί θέλει φως, θέλει άλλα πεζοδρόμια, θέλει πεζοδρομήσεις σε κάποια σημεία, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο λειτουργικός σαν χώρος συνολικά. Η δεύτερη περιοχή που έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξη, είναι η Ακαδημία Πλάτωνος, όπου θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να λειτουργεί ένα κέντρο που να φέρνει φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο να διδάσκονται Φιλοσοφία, Ιστορία, Πολιτικές Επιστήμες και να γίνει ένας κόμβος πολιτισμού. Έχω μιλήσει με ανθρώπους που ενδιαφέρονται, δεν ήξεραν καν βεβαίως ότι υπάρχει η Ακαδημία Πλάτωνος όπως φαντάζεστε και είναι πολύ ενθουσιασμένοι με την ιδέα μας”.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ