-Όλοι οι μεγάκυκλοι ανάπτυξης στην Ελλάδα τελειώνουν με μία καταστροφή και αυτό συμβαίνει για τον εξής λόγο: Η ανάπτυξη αυτή γίνεται με χρήματα άλλων, γίνεται με κονδύλια τα οποία μπαίνουν στην Ελλάδα, επειδή κάποιος για τον α’ ή β’ ή γ’ λόγο βάζει. Γίνεται ένα πάρτι κάποιων για ένα χρονικό διάστημα, χωρίς να γίνεται ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση που να διασφαλίζει ότι αυτός ο πλούτος θα μείνει στη χώρα. Το πάρτι καταλήγει στο τέλος με μία χούντα ή με πτωχεύσεις τις οποίες πληρώνουν κυρίως τα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Ειδικά η επόμενη πτώχευση η οποία θα έρθει, αν δεν υπάρξει ένας σοβαρός έλεγχος εξουσίας στην Ελλάδα, θα έχει θύματα μόνο τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, γιατί πλέον όσοι έχουν πλούτο μπορούν και τον προστατεύουν στο εξωτερικό.
Πώς μπορεί να ελεγχθεί η εξουσία; Βεβαίως, θα βοηθήσει η συνταγματική μεταρρύθμιση, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ελέγξεις την εξουσία. Πρέπει να χτίσουμε γερούς θεσμούς, και ένας άλλος τρόπος είναι οι Κυβερνήσεις συνεργασίας. Σήμερα, η απλή αναλογική προσφέρεται για συνεργασίες και μου κάνει εντύπωση ότι τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και ο κ. Τσίπρας θέλουν να αποποιηθούν την ευθύνη της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης που έχουμε. Τι λένε; Ο ένας λέει «εγώ θα σας πηγαίνω σε εκλογές, μέχρι να βγω Πρωθυπουργός» και ο άλλος λέει «δεν κάνω Κυβέρνηση Ηττημένων» σε ένα σύστημα απλής αναλογικής στο οποίο είναι όλοι ηττημένοι.
Πιστεύω ότι, εάν η ΝΔ βγει αυτοδύναμη και δε γίνουν οι μεγάλες διοικητικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η ΝΔ δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι θέλει να τις κάνει, η χώρα θα πάει σε μνημόνια τα οποία θα πληρωθούνε από πολύ λιγότερους Έλληνες απ’ ότι παλιά.

-Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή που διασφαλίζει ότι η επόμενη Κυβέρνηση θα βρίσκεται υπό κάποιον έλεγχο, ώστε να γίνουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Η πείρα του ΠΑΣΟΚ με τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, τουλάχιστον, είναι πολύ μεγάλη. Τώρα, σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, θεωρώ ότι η Βουλή χρειάζεται ανθρώπους οι οποίοι μένουν κοντά στις γειτονιές, περπατάνε τις γειτονιές και ξέρουν τι συμβαίνει μέσα στις περιοχές τους, στις Περιφέρειές τους αλλά και ανθρώπους που καταλαβαίνουν την αγορά. Και νομίζω ότι η πείρα μέχρι τώρα, έχει δείξει και τα δύο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα:

https://www.youtube.com/watch?v=qSZf6tdPSvs