-Ο ρόλος του παράγοντα σταθερότητας, ο οποίος έχει υπηρετηθεί πλέον από όλα τα κόμματα, αποτελεί πολύ θετικό στοιχείο για τη χώρα μας. Υπάρχει μια σαφέστατη άποψη την οποία συμμερίζονται όλα τα κόμματα και συνεργάζονται σε αυτό, πλην της υπόθεσης της συμφωνίας των Πρεσπών, ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατά μία τέτοιου είδους στάση στην περιοχή.

Η Ευρώπη, μάς έχει συνηθίσει να δίνει ελπίδα σε χώρες και μετά να τους τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια. Όπως έχει γίνει με την Τουρκία για παράδειγμα, όπου μετά προωθούνται ειδικές σχέσεις, οι οποίες είναι καλές για την Ευρώπη αλλά κακές για την Ελλάδα, η οποία γειτνιάζει με αυτές τις χώρες. Τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν ταυτίζονται απόλυτα σε ό,τι αφορά τις χώρες οι οποίες γειτνιάζουν σε εμάς. Και για αυτό, το μεγάλο ερώτημα που για εμένα τίθεται, είναι το εξής: η Ελλάδα, τι θα πάρει από αυτό το δείπνο; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ατζέντα την οποία ο Πρωθυπουργός κρύβει; Μια ατζέντα την οποία αποφασίζει μόνος του, χωρίς τα άλλα κόμματα, ή δεν υπάρχει καμία ατζέντα και ο κ. Μητσοτάκης κάνει μια συμβολική κίνηση από την οποία δεν θα πάρει τίποτα;

Δεν είμαστε πλέον μια χώρα η οποία διαφέρει τόσο πολύ από τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων για να κάνουμε συμβολικές κινήσεις χωρίς να παίρνουμε πράγματα από αυτές. Ανταγωνιζόμαστε τις γειτονικές χώρες σε θέματα όπως είναι η οικονομία, ο τουρισμός, τα αγροτικά κλπ. Σε αυτά τα θέματα, τι κερδίζουμε εμείς το οποίο δεν θα πάρουν οι ανταγωνιστές μας αυτήν τη στιγμή; Τι θα πάρει ο κ. Μητσοτάκης από αυτό το δείπνο; Μόνο συμβολισμούς.

– Έχουν περάσει οι μισές από τις 100 πρώτες μέρες της Κυβέρνησης και βλέπουμε ένα επιτελικό κράτος το οποίο είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει προβλήματα. Έχει πολύ επιφανειακή προσέγγιση, όπως φάνηκε και με το νομοσχέδιο για τους απόδημους, και ακολουθεί μια εξαιρετικά σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Αυτό, πιστεύω ότι θα  χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια και λόγω αυτού θα είναι από τις Κυβερνήσεις που θα κρατήσουν λίγο.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τους δημοσιογράφους Νίκο Ανδρίτσο και Νικολέτα Κρητικού:

https://www.youtube.com/watch?v=-YxNaX4nXxc