-Το ζήτημα της Ροδόπης είναι μεγάλο. Έχω μεγάλο σεβασμό στον θεσμό του Πρωθυπουργού και όταν ανοίγει ένα τέτοιο θέμα, το παρακολουθώ προσεκτικά. Αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι στις ελληνικές εκλογές είχαμε μία τουρκική παρέμβαση, το οποίο είναι τεράστιο θέμα. Ανοίγει, λοιπόν, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων θέμα τουρκικής παρέμβασης στις εκλογές. Όταν προκύπτει ένα τέτοιο θέμα το πρώτο που κάνεις είναι να συγκεντρώσεις τους πολιτικούς αρχηγούς και να πεις πως εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος τον οποίο πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε μαζί. Δεν θα ήταν πιο σωστό να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του; Το ερώτημα που προκύπτει είναι, αν η αντιμετώπιση μιας παρέμβασης της Τουρκίας στις εκλογές θα γίνει σε κομματικό ή σε εθνικό επίπεδο και θεωρώ πως πρέπει να γίνει σε εθνικό επίπεδο.

-Όταν οι βουλευτές της ΝΔ βρίσκονταν στη Θράκη, για να υποδεχτούν τον «κουμπάρο Ερντογάν», δεν το κάναμε κομματικό θέμα, ενώ θα μπορούσαμε. Με αυτά τα ζητήματα, δεν μπορείς να παίζεις, ειδικά όταν είσαι Πρωθυπουργός της χώρας. Αυτό που λέω είναι πως είτε έχεις στοιχεία και μας φέρνεις όλους μαζί να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα είτε δεν έχεις στοιχεία και το κάνεις για να αποπροσανατολίσεις την κοινή γνώμη από θέματα που είχαν προκύψει εκείνο το διάστημα ή γιατί ενοχλεί η «ροζ» Ροδόπη. Δεν είναι, όμως, λόγοι αυτοί για να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα. Αν έχουμε έναν τέτοιον μελλοντικό Πρωθυπουργό, ο οποίος ανοίγει τεράστια εθνικά θέματα για μικροπολιτικούς σκοπούς, τότε είναι επικίνδυνος.

-Στις εκλογές της Κυριακής οι άνθρωποι που πήγαν να ψηφίσουν τον Μάιο, ίσως αυτή τη φορά δεν πάνε και αυτό θα επηρεάσει το αποτέλεσμα. Για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένας ενθουσιασμός, λόγω της αύξησης των ποσοστών του κατά 40%, το οποίο μας δίνει μία δυναμική, αλλά αυτό θα φανεί την Κυριακή που μας έρχεται.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξή μου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8» με τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή:

https://youtu.be/9LPwM0syDhc