“Δεν έχουμε πολλές ευκαρίες να έχουμε ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες. Στην πολιτική σου δίνονται σπάνια και πρέπει να τις αξιοποιείς. Αυτό το συνέδριο ήταν μια χαμένη ευκαιρία. Και πιστεύω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες διότι  ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μεριά, διατείνεται τουλάχιστον, ότι θέλει να ακούσει άλλες απόψεις, ότι είναι ανοιχτός και θέλει περισσότερο κόσμο. Θα δούμε αν το εννοεί κι αυτός ή αν όλα αυτά είναι επικοινωνιακά παιχνίδια”.

“Εκτός ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να με θέσει κανείς γιατί αυτό είναι δικό μου θέμα και των ιδεών μου. Από εκεί και πέρα ποιος επιλέγει να με αξιοποίησει και πώς είναι δικό του θέμα. Εγω πιστεύω αυτά που πιστεύω, μιλάω καθημερινά στον κόσμο στον δρόμο και ξέρω πολύ καλά ότι πολύς κόσμος περιμένει να εκφραστεί κάτι καινούργιο στην Ελλάδα. Κόσμος που είναι στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μείνει στο σπίτι του και επιλέγει να μη συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία περιμένει να μας ακούσει. Εφόσον η κα Γεννηματα έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο, καλά θα κάνει να τους μιλήσει γρήγορα”.

“Γι’ αυτό και εμένα με ανησυχεί το γεγονός ότι παρότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κάλεσε πάνω από 5.000 άτομα τελικά ήρθαν πολύ λιγότεροι, αν ήρθαν 1.500 άτομα είναι ζήτημα. Αυτό πρέπει να το λάβει η ηγεσία ως σημάδι ότι κάποιοι μας γυρνούν την πλάτη. Πρέπει να βρουν τους λόγους  γι’ αυτό και ποιους δεν εκφράζουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι οι πρώτοι που θα προσεγγίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που νιώθουν μακριά από εμάς”.

“Όσον αφορά τις ομόφωνες αποφάσεις, το πόσο δυνατή είναι μια ομόφωνη απόφαση εξαρτάται από το πώς την ψηφίζουν. Αυτές οι αποφάσεις και να ήταν ομόφωνες, που το αμφισβητώ, ήταν ψηφισμένες από τόσο λίγο κόσμο που είναι αδύναμες αποφάσεις. Προσωπικά, πάντα έχω σεβαστει τα όργανα και τις αποφάσεις τους, θεωρώ όμως ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε αυτό το συνέδριο αφήνουν πολλά ερωτηματικά. Καλά θα κάνει ο χώρος μας να ανασκουμπωθεί γιατί χάνουμε χρόνο. Όσο αφήνουμε το κένο κάποιος θα το συμπληρώσει. Άκουσα πολλά στελέχη να λένε ότι θέλω να κάνω δικό μου σχηματισμό ή να πάω σε άλλο κόμμα. Τους διαβεβαιώ ότι δεν είναι η πρόθεση μου. Αυτό που είναι η πρόθεσή μου είναι επιτέλους να σεβαστούμε την ιστορία και την παράδοσή μας  να παρουμε ό,τι καλύτερο έχουμε από αυτές και να προχωρήσουμε μπροστά  ώστε να εκφράσουμε τις ανησυχίες του ελληνικού λαού. Αυτό δεν το κάνουμε αυτή τη  στιγμή και είναι σημαντικό να το διορθώσουμε”.

“Όταν καταλήγεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς σημαίνει ότι έχεις εξαντλήσει τις πολιτικές προτάσεις και θέσεις. Είναι κρίμα να βλέπεις ανθρώπους τόσο ψηλά στην ηγεσία του κόμματος να μην μπορούν να αρθρώσουν πολιτική αντιπαράθεση και να προσφεύγουν σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δεν με αφορούν. Θεωρώ ότι αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να μιλήσουμε πολιτικά στον κόσμο, το να τσακωνόμαστε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς αφήνει τον κόσμο παγερά αδιάφορο, μπορεί ακόμα και να τον απωθεί. Προσωπικά, θα προχωρήσω μπροστά, θα συζητάω πολιτικές θέσεις, θα βγαίνω έξω θα συζητάω με τον κόσμο γιατί πιστεύω ότι αυτό μπορεί να μας δυναμώσει”.

 

(φωτογραφία Ε. Λελεδάκη)

https://www.youtube.com/watch?v=lZpb1Hq5FRo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3f_xLWWMpu0pTR6DLM9HktyP9oPL04SESYykcytIYofagGJtvvN0re05s