Αντιμετωπίζουμε άμεσα το ζήτημα του φόβου, της καθαριότητας και της λειτουργίας του Δήμου

Σε κάθε γειτονιά που πάμε, έχουμε τριγυρίσει όλες τις γειτονιές ξανά και ξανά, από παντού έρχονται τα ίδια προβλήματα. Φόβος, καθαριότητα και λειτουργία του Δήμου. Αν δεν διώξουμε τον φόβο δεν θα χτίσουμε τίποτα. Πώς θα γίνει αυτό; Υπάρχουν οι βασικές αρχές, όπως είναι οι περιπολίες, αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φωτίσεις την Αθήνα. Δεν θα ήθελα ποτέ να ξανακούσω ένα ηλικιωμένο άνθρωπο να λέει “εγώ Παύλο μου δεν μπορώ να βγω μετά τις 19.00 από το σπίτι μου”. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η ζωή της πόλης και άμα τους χάσουμε, η πόλη καταρρέει. Υπάρχει και το θέμα των αρμοδιοτήτων και το θέμα της γραφειοκρατίας. Τη γραφειοκρατία την αντιμετωπίζεις όπως την αντιμετώπισα στο Υπουργείο. Καθίσαμε κάτω με όλους τους συνεργάτες μου, με δημόσιους υπαλλήλους που ήθελαν να βοηθήσουν και απλοποιήσαμε την αδειοδότηση των ξενοδοχειακών μονάδων, για παράδειγμα. Την κάναμε πολύ πιο πρακτική για τους ανθρώπους που παιδεύονταν μέχρι τότε. Το ίδιο θα κάνουμε και στον δήμο. Διότι, αυτό που λέω εγώ δεν βασίζεται σε κάποιο μεγαλεπήβολο σχέδιο ξοδέματος χρημάτων. Βασίζεται σε αναδιοργάνωση του δήμου, πράγμα το οποίο είναι πρακτικό, το έχω ξανακάνει στη ζωή μου και στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο τομέα. Και βασίζεται στο να αξιοποιήσουμε τις απέραντες πηγές πλούτου που έχει η πόλη. Όπως ακριβώς κάναμε και με το Μαραθώνιο.

Εξάρχεια: Κυνηγάς το χρήμα

Κυνηγάς το χρήμα.  Το πρώτο πράγμα που κάνεις, κυνηγάς το χρήμα. Σήμερα από τους πιο ισχυρούς θεσμούς στην Ελλάδα είναι ο Οικονομικός Εισαγγελέας. Δε μπορώ να δεχθώ ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας είναι εκεί μόνο για ν’ ανοίγει λογαριασμούς των ανθρώπων που δεν πληρώνουν ΦΠΑ.  Πρέπει να ανοίξει λογαριασμούς των ανθρώπων που σπέρνουν τον θάνατο στην πόλη μας.

Έργα βιτρίνας ή έργα ουσίας;

Πλέον  έχουμε επιλογές όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου. Και το ερώτημα είναι: Θα κάνουμε έργα βιτρίνας τα οποία δε σημαίνουν τίποτα σε κανέναν ή θα κάνουμε επενδύσεις μέσα στην πόλη που μπορεί να παράξουν πλούτο, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να θέλουν να μείνουν σ’ αυτήν την πόλη;

 

https://www.youtube.com/watch?v=xp1yNspX5hg