Δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς ότι η ακρίβεια πλήττει τα νοικοκυριά και ειδικά τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.
Θα ήθελα να υπογραμμίσω δύο πράγματα.

-Το πρώτο είναι ότι θεωρούμε ότι η ακρίβεια είναι κάτι δεδομένο ενώ στην πραγματικότητα προέρχεται από μια τεράστια ολιγωρία της κυβέρνησης.
Όταν η ακρίβεια άρχισε να χτυπάει από τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε να συζητάει την περίπτωση ενός διαχρονικού πληθωρισμού, μέχρι τον Φεβρουάριο – Μάρτιο. Εκεί χάθηκαν έξι μήνες οι οποίοι ήταν κομβικοί για να μπορέσεις να προλάβεις τα χειρότερα.

-Το δεύτερο είναι, ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ακόμα και ο κύριος Θεοχάρης πριν, ανέφερε τη μείωση των φόρων ως κοινωνικό μέτρο κατά της ακρίβειας. Δεν είναι κοινωνικό μέτρο κατά της ακρίβειας η μείωση των φόρων. Τη μείωση των φόρων την κάνεις επειδή θες να αναπτύξεις την οικονομία σου. Είναι ενδιαφέρον πως η Νέα Δημοκρατία τέτοιου είδους μέτρα πάει και τα κάνει πακέτο και σου λέει «Να, κοίτα τι έχω κάνει εγώ».

Η μείωση των φόρων δεν είναι αυτή η οποία πραγματικά ανακουφίζει τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που πλήττονται από την ακρίβεια αυτή τη στιγμή.
Αντίθετα, τα αναπτυξιακά μέτρα της κυβέρνησης αφορούν τους λίγους και τους ήδη έχοντες. Άρα, εδώ έχουμε ένα γενικό κλίμα το οποίο πλήττει τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

Η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, κοιτά από τη μέση και πάνω να δει τι θα κάνει σε όλα. Στο πώς μοιράζει τα χρήματα, στο πώς απαλύνει τους φόρους κλπ. Από εκεί και πέρα δουλεύει μόνο με επιδόματα, τα οποία ξέρουμε ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

 

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video