Η πολιτική και ο ρόλος της, η Αθήνα, η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα, οι συνθήκες ζωής μας αλλά και το έργο που επιτελέστηκε στα τελευταία δυόμιση χρόνια στο ΥΠΠΟΤ, ήταν οι κύριοι θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκε η συζήτηση. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη και οι ερωτήσεις στο #askyeroulanos πολλές. Θα ήθελα για ακόμα μια φορά να σας ευχαριστήσω όλες και όλους σας για τη συμμετοχή σας.

Σύντομα θα αναρτήσω εδώ όλες τις απαντήσεις για τις ερωτήσεις που έμειναν αναπάντητες.

“Έχω απογοητευτεί από όλους. Θέλω να σας πιστέψω άλλα δε μπορώ”, μου είπε μέσω Twitter η Μαρία Εκάβη κλείνοντας τη συζήτηση.

Είναι από τις λίγες εκείνες φορές που μια κατάφαση και όχι μια ερώτηση σου δίνει βήμα για να μιλήσεις σχετικά με τα πιστεύω σου. Σχετικά με την πολιτική και το ρόλο της. Για ακόμα μια φορά λοιπόν θα πω, ότι κανένας δεν μπαίνει στην πολιτική για να κερδίσει κάτι περισσότερο από το να του δοθεί η ευκαιρία να συμβάλλει σε κάτι καλύτερο. Κάτι μεγαλύτερο.

Σε αυτό θέλω να συμβάλλω κι εγώ. Στο να φτιάξουμε ένα κράτος που λειτουργεί. Στο ΥΠΠΟΤ πετύχαμε περισσότερα με λιγότερα και αυτό μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δουλέψαμε με νέο κόσμο, με συνειδητοποιημένους ανθρώπους. Έγινα πολιτικός σε μια εποχή που η πολιτική έχει απαξιωθεί. Είμαι πολιτικός όμως μόνο δυόμιση χρόνια. Κλείνοντας λοιπόν απαντώ για ακόμα μια φορά τόσο στη Μαρία Εκάβη όσο και σε όλους σας το εξής: η πολιτική είναι το απολύτως απαραίτητο στοιχείο για να λειτουργήσει σωστά η κοινωνία μας.  Χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία. 

Η σημερινή ανοιχτή live συζήτηση στο χώρο του Freethinkinzone ήταν μία από τις στιγμές που θα θυμάμαι έντονα ακόμη και όταν η προεκλογική εκστρατεία θα έχει τελειώσει.

Όχι μόνο γιατι είχα την ευκαιρία να απαντήσω σε on line ερωτήσεις (που υποβλήθηκαν μέσω Facebook και Twitter) πολιτών αλλά και επιχειρηματιών και ανθρώπων του διαδικτυακού χώρου, αλλά κυρίως για τη ζεστή ατμόσφαιρα και την πραγματικά ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση που έκανα με τον κόσμο που ήρθε στο χώρο για να μιλήσουμε από κοντά.

Γνώρισα από κοντά νέους ανθρώπους, πολίτες που καιρό τώρα παρακολουθούσα διαδικτυακά.

υγ. Αρετή, Βίβιαν, ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία