Οι σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης της Αθήνας μέσω της ενίσχυσης του τουρισμού, που μπορεί να αποτελέσει όχημα για την έξοδο της πόλης από την κρίση που βιώνει εσχάτως, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνατότητες που προσφέρει το πιλοτικό πρόγραμμα Αthens Every Week, το οποίο λειτουργεί ως πλατφόρμα οργάνωσης και επικοινωνίας δράσεων που γίνονται στην πόλη, με στόχο να προσελκύσει επισκέπτες στην Αθήνα 52 εβδομάδες τον χρόνο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πραγματικά οι συνέργειες του Δήμου Αθηναίων με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού  είναι τεράστιες και οι δυνατότητες να παρεμβαίνουμε στα πράγματα είναι εξαιρετικά σημαντικές. Βρήκαμε τους χώρους απ’ όπου μπορεί να ξεκινήσει η συνεργασία προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα από τη δουλειά που θα κάνουμε από κοινού. Προτεραιότητά μας είναι να δουλέψουν μαζί οι φορείς που ασχολούνται με τον πολιτισμό, όμως κυρίως πρέπει να αναδείξουμε την Αθήνα σαν τουριστικό προορισμό».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε:

«Mε μεγάλη χαρά διαπιστώνω το ενδιαφέρον του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ειδικά για την Αθήνα και μέσα από το πρόγραμμα Athens every week που έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί, ώστε να διοργανώνονται εκδηλώσεις και να προβάλλεται η Αθήνα αποτελώντας πόλο έλξης για τον τουρισμό. Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες έκλεισαν 9 ξενοδοχεία στην Αθήνα, η πόλη βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, έχουμε ανάγκη τον τουρισμό. Με αυτό το πρόγραμμα θα προχωρήσουμε ορισμένα πράγματα και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού».