Συνάντηση με το νέο ΔΣ του ΕΟΤ είχε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, του προέδρου του ΕΟΤ Νικόλαου Κανελλόπουλου και του γενικού γραμματέα ΕΟΤ Γιώργου Κολέτσου.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που έκανε το προηγούμενο ΔΣ, που παρέλαβε ουσιαστικά έναν οργανισμό βεβαρημένο με δυσθεώρητα χρέη προς τα μέσα ενημέρωσης και χωρίς στρατηγική και στόχευση για την προβολή της χώρας. Κατά τη θητεία του κατόρθωσε να αποπληρώσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και να θέσει τις βάσεις για την εφαρμογή της κεντρικής στρατηγικής του ΥΠΠΟΤ για στοχευμένη ανά αγορά προβολή της Ελλάδας, προκειμένου να έχουμε τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, από ολόκληρο τον κόσμο, σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι τώρα με τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στον οργανισμό,  αρχίζει μια καινούρια εποχή για τον ΕΟΤ  ο οποίος καλείται να δώσει το στίγμα για τη νέα εικόνα της Ελλάδας, μέσω των γραφείων ΕΟΤ στο εξωτερικό, της διαφήμισης και της χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ζήτησε από το ΔΣ να έχει γρήγορη και αποτελεσματική παρέμβαση σε στοχευμένα κοινά με εξορθολογισμένο κόστος. Τόνισε ότι το ΥΠΠΟΤ έχει δημιουργήσει προϊόντα – εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ΕΟΤ για την προβολή της χώρας (όπως το Athens Every Week και το Σταυροδρόμι) και κάλεσε το ΔΣ να λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση με ρηξικέλευθες και καινοτόμες θέσεις που αναδεικνύουν τη νέα εικόνα της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στο θέμα της προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας, επικεντρώνοντας όμως στην μοναδική εμπειρία του ελληνικού τραπεζιού, γύρω από το οποίο συγκεντρώνονται αξίες που εκπροσωπούν την Ελλάδα και αξίζει να αναδειχθούν: φιλία, ανταλλαγή, οικογένεια, φιλοξενία, συνεργασία.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΟΤ έχει ως εξής:

Νικόλαος Κανελλόπουλος, πρόεδρος

Αντώνης Κεραστάρης,  αντιπρόεδρος

Γιώργος Κολέτσος, γενικός γραμματέας

Αναστάσιος Διακαναστάσης,  μέλος

Αγλαϊα Μπαλαμάτση, μέλος

Δήμητρα Μπούρα, μέλος

Άννα Σπηλιωπούλου, μέλος

Ευδοκία Τζαβέλλα –Αδαμάκη, μέλος

Ελένη Τσατσάκη, μέλος