-Στην απλή αναλογική, κερδισμένος δεν είναι κανένας μέχρι να συγκεντρώσει το 51%. Ο κ. Τσίπρας έχει αναφέρει ότι δε θα στηρίξει μία «Κυβέρνηση ηττημένων». Δηλαδή, με το 31% στην απλή αναλογική είσαι κερδισμένος και με το 29% είσαι ηττημένος; Κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί με αυτό το εκλογικό σύστημα. Οι συνεργασίες πρέπει να γίνουν πρώτα πάνω σε προγραμματική βάση και έπειτα να κοιτάξουμε τα πρόσωπα.
Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, βλέπουμε την ανάγκη που έχει η χώρα μας από μεγάλες και ριζικές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να μάθουμε από αυτά που κάνουμε σωστά, ώστε να τα εφαρμόσουμε σε όσα κάνουμε λάθος. Τέτοιες μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να τις κάνει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί όταν ένας Πρωθυπουργός υποστηρίζει πως «φταίνε και οι άλλοι», σημαίνει πως δεν είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ έχει ήδη 3 χρόνια διακυβέρνησης, υποστηρίζει πως σε 1 εβδομάδα θα έχει λύσει το θέμα της ασφάλειας και σε 9 μήνες το γενικότερο πρόβλημα του ΟΣΕ, προσπαθώντας παράλληλα να μοιράσει την ευθύνη.

-Το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί μία συνεργασία με την οποία θα συνεχίσει ο κ. Μητσοτάκης να κυβερνά ή με την οποία θα επιστρέψει η χώρα στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν η Ελλάδα. Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε για οποιαδήποτε συνεργασία που θα έχει ως στόχο να υλοποιήσει πραγματικές τομές και να αφήσει μια χώρα καλύτερη στα παιδιά μας. Η πρώτη τομή που πρέπει να γίνει, είναι αυτή στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Ειδικά, μετά το ατύχημα στα Τέμπη, δεν μπορεί η Κυβέρνηση να λέει «όλα βαίνουν καλώς» και να αντικαθιστά μόνο 2 σταθμάρχες! Τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς και η Νέα Δημοκρατία το έχει αποδείξει ήδη με αρκετά παραδείγματα. Η Κυβέρνηση, η οποία πολιτεύεται με τον τίτλο των «άξιων», άλλαξε το νομοσχέδιο για να προσλάβει τον αρχηγό της ΕΥΠ και άλλαξε, επίσης, τους κανονισμούς για τις προσλήψεις των σταθμαρχών, αφότου προσέλαβε τον σταθμάρχη. Αυτές είναι πράξεις που αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για μία Κυβέρνηση των «άξιων».

-Ο κ. Μητσοτάκης έριξε μία βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος. Με την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων του και Υπουργών του, πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν μία συνεργασία με τον ίδιο είναι προϊόν πίεσης ή προγραμματικής σύγκλισης; Ο κ. Μητσοτάκης «παραίτησε» τον διευθυντή τού γραφείου του μόλις έγιναν γνωστές οι υποκλοπές και με τις τακτικές του έχει απομονώσει τη ΝΔ. Δεν μπορεί να συνεργαστεί ένας οποιοσδήποτε αρχηγός κόμματος με έναν Πρωθυπουργό που έχει δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες μέσα στο πολιτικό σύστημα, γιατί η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά με έναν ανέλεγκτο Πρωθυπουργό.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον ANT1 στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη:

 

https://www.youtube.com/watch?v=u5dw2igrIlY