Την παρουσία της Ελλάδας στα διεθνή φόρουμ του τουρισμού όπου καθορίζονται οι στρατηγικές και οι συμμαχίες για τα επόμενα χρόνια, θέλησε να ενισχύσει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με σειρά επαφών που είχε στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Δεοντολογία στον Τουρισμό το οποίο ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του στη Μαδρίτη.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ταλέμπ Ριφάι με τον οποίο συζήτησαν για τη ραγδαία αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα.

“Η Ελλάδα επέστρεψε. Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά και μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε” είπε ο κ. Ριφάι επικαλούμενος και στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

“Στην Ελλάδα άλλαξε η συμπεριφορά όλης της κοινωνίας απέναντι στον τουρισμό καθώς αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη” απάντησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ενώ στο τραπέζι τέθηκε το θέμα των συνεργασιών για τις νέες αγορές.

Στο περιθώριο του Παγκοσμίου Συνεδρίου ο Παύλος Γερουλάνος συναντήθηκε και με το γενικό γραμματέα Τουρισμού και Εσωτερικού Εμπορίου της Ισπανίας, Τζοάν Μεσκίδα, με τον οποίο συζήτησαν επίσης πως μπορούν να συνεργαστούν οι δυο χώρες στο άνοιγμα των νέων αγορών (Κίνα, Βραζιλία, Ινδία).

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου “Βασίλισσα Σοφία” ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μίλησε για τις προκλήσεις του βιώσιμου Τουρισμού σε μια χώρα με πολύ σημαντικό φυσικό πλούτο και τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη του Τουρισμού δεν μπορεί να είναι βιώσιμη χωρίς τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων.

Παράλληλα έδωσε σειρά συνεντεύξεων σε ισπανικά ΜΜΕ τόσο για την πορεία του Τουρισμού στην Ελλάδα όσο και για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Ο κ. Γερουλάνος επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους εταίρους της και κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της.