ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο κόσμος αυτή τη στιγμή εκφράζει μια οργή. Μια οργή είτε για τα δύο τελευταία χρόνια και τα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε τα τελευταία για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις είτε για τα προηγούμενα σαράντα χρόνια που μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε. Η οργή υπάρχει, είναι διάχυτη μέσα στην ελληνική κοινωνία και είναι πολύ λογική. Αν ψηφίσει κανείς με οργή υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα γυρίσει την πλάτη στα δυο μεγάλα κόμματα. Αν κοιτάξει όμως κανείς με γνώμονα το μέλλον και παρατηρήσει ότι οι δυνάμεις που γεννιούνται γύρω γύρω είναι βαθύτατα συντηρητικές τότε αυτό που πρέπει να δει είναι ποιο από τα μεγάλα κόμματα φέρνει προοδευτικές προτάσεις στο τραπέζι. Εγώ πιστεύω ότι αυτό το κάνει μόνο το ΠΑΣΟΚ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Προφανώς θεωρώ ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι αξιόπιστος σε αυτά που λέει και ότι αυτά που λέει με βάση τα δεδομένα που έχει αυτή τη στιγμή είναι ειλικρινή. Αυτή είναι μια σκέψη η οποία εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο με βάση τα πράγματα που έγιναν στην πορεία και δεν είναι απλά μια αλλαγή στάσης όπως αυτή που βλέπουμε στη ΝΔ η οποία λέει από τη μια μεριά εγώ δεν θα ψηφίσω με τίποτα το μνημόνιο και μετά το ψήφισε και όχι μόνο αυτό έλεγε ότι έγινε και καλύτερο λόγω εκείνης το δεύτερο μνημόνιο.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ναι στη συνεργασία με οποιονδήποτε συμφωνήσει σ’ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ο κ. Σαμαράς έχει αποκλείσει τη συνεργασία με οποιοδήποτε κόμμα.  Θα μου πείτε δεν είναι απίθανο ν’ αλλάξει άποψη, έχει αλλάξει πολλές φορές οπότε μπορεί να το κάνει πάλι.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται η Χρυσή Αυγή και παρέχει υπηρεσίες τις οποίες θα έπρεπε να παρέχει το κράτος και παρέχοντας αυτές τις υπηρεσίες περνά ύπουλα μια ιδεολογία η οποία είναι βαθύτατα φασιστική. Τον χώρο που αφήσαμε εμείς σε θέματα που αφορούν βασικές υπηρεσίες του κράτους έρχεται και τον καταλαμβάνει ένα ακραίο κόμμα και μπαίνει έτσι από την πίσω πόρτα στη Βουλή. Αυτό που θα αντιμετωπίσουμε και εμείς και αυτοί που θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή είναι ότι ενώ θα ψηφίσουν το «συμπαθητικό» παιδί που τους πέρασε το δρόμο ή κάθισε και τους προφύλαξε όταν έβγαζαν χρήματα από το ΑΤΜ μιας τράπεζας αυτό που θα δουν στη Βουλή είναι κάποιους βουλευτές οι οποίοι όχι μόνο θα φέρουν μαζί τους μια ακραία ιδεολογία απέναντι στα πράγματα αλλά και ανθρώπους που έχουν ως πρώτη προτεραιότητα να μη συνεχιστεί η Δημοκρατία στη χώρα μας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, έστω και τις τελευταίες αυτές μέρες να το αποτρέψουμε, απλά λέγοντας στον κόσμο την αλήθεια.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ο δύσκολος, όπως λέτε, χώρος του ποδοσφαίρου για να διορθωθεί θα πάρει χρόνο. Αυτό το οποίο κάναμε ήταν ένα αρκετά σοβαρό πρώτο βήμα, δείξαμε τις διαθέσεις της Πολιτείας να βάλουμε τέλος σε κάποια από τα φαινόμενα  που βλέπουμε. Αν δείξαμε πυγμή θα το πει ο κόσμος. Αυτό που μπορώ να πω ότι δείξαμε ήταν μια συνέπεια. Είπαμε ότι αυτό που κάνουμε είναι προς αυτήν την κατεύθυνση και καλέσαμε όλους τους παράγοντες που μπορούσαν να βοηθήσουν να συνδράμουν σε αυτό. Δεν είχαν όλοι τη διάθεση να βοηθήσουν.  Βλέπαμε παλινωδίες διαφόρων φορέων οι οποίοι άλλοτε στήριζαν αυτήν την προσπάθεια άλλοτε όχι. Δεν θέλουν την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου όσοι «βολεύονται»  με τα συστήματα ως έχουν, όσοι πιστεύουν δηλαδή ότι η δουλειά τους μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα μ’ ένα ποδόσφαιρο βουτηγμένο στη βία και στους στημένους αγώνες, όσοι έχουν να κερδίσουν από μια τέτοια κατάσταση.