Ακολουθείστε το σύνδεσμο / Follow the link
Interview on BBC World News

Για τον νέο Πρωθυπουργό

Η κατάληξη στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού θα επιτρέψει στη χώρα να μπει σε μια νέα φάση με τα δυο κόμματα να στηρίζουν τις πολιτικές που θα πάνε τη χώρα μας μπροστά. Μέχρι στιγμής, μόνο το ένα κόμμα κουβαλούσε όλο το βάρος αλλά από τη στιγμή που ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης άλλαξε πορεία και αποφάνθηκε πως ό,τι κι αν έγινε στο παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, ήταν θέμα χρόνου να εκφράσει τη στήριξή του στο νέο πακέτο που διαπραγματευτήκαμε στην Ευρώπη.
Και τουλάχιστον από εδώ και στο εξής τα δυο κόμματα μπορούν να προχωρήσουν αυτήν την υπόθεση μπροστά

Για την καθυστέρηση που δημιουργεί ανασφάλεια

Η ανασφάλεια είναι ζημιογόνος και αυτό είναι γεγονός. Αλλά αν είχαμε ακολουθήσει το δρόμο των εκλογών ή του δημοψηφίσματος, κάτι τέτοιο θα είχε δεσμεύσει μεγάλο ποσό ενέργειας από το σύστημα. Τώρα έχουμε τους δυο πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι συναποφάσισαν να στηρίξουν την κοινή πορεία και αυτό είναι θετικό.

Για κ.κ. Παπαδήμο, Ρουμελιώτη και κ. Διαμαντούρο

Πραγματικά δεν γνωρίζω και πάλι δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Είναι θέμα των πολιτικών αρχηγών να αποφασίσουν και δεν θα είναι κάτι απλό. Όποιος και από τους τρεις ή ακόμα και κάποιος άλλος να αναδειχθεί, θα έχουν όρους να θέσουν γιατί δεν θα θελήσουν να μετατραπούν σε «κυβέρνηση μαριονέτα».

Για τις επιπτώσεις των κινήσεων του κ. Παπανδρέου την τελευταία εβδομάδα

Αυτό που συνέβη αρχικά είναι πως το 2009 ο Πρωθυπουργός ανέλαβε μια καυτή πατάτα, δημιούργημα πολλών ετών κακοδιαχείρισης και ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια οικονομικής καταστροφής. Τοποθέτησε το ελληνικό πρόβλημα μέσα στην Ευρώπη, και γύρισε από τις Βρυξέλλες με την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την Ελλάδα. Ίσα- ίσα, που έκανε το βέλτιστο δεδομένης της πολύ δύσκολης αποστολής του.