Για το ρόλο της Πολιτείας στην επίλυση των παθογενειών του ελληνικού αθλητισμού:

«Η Πολιτεία ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν μπορεί να λύσει όλα τα θέματα, διότι υπάρχουν συναρμοδιότητες με άλλα υπουργεία, διότι υπάρχουν αρμοδιότητες που δεν της ανήκουν αλλά ανήκουν στην ΕΠΟ ή στη Super League κ.ο.κ. Αυτό, όμως, το οποίο μπορεί να κάνει η Πολιτεία είναι να θέσει ένα πλαίσιο, να βάλει κάποιες αρχές. Και αν είναι συνεπής απέναντι στις αρχές αυτές, δεν κλείνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο απέναντι σε όλους και σιγά-σιγά δημιουργεί τις συνθήκες να αλλάξουν τα πράγματα. Τότε και η συμπεριφορά όλων των υπολοίπων μπορεί να αλλάξει».

Για την πορεία της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με όλα όσα έχουν γίνει. Έγινε, όμως, μια σωστή αρχή κι εδώ επάνω πιστεύω ότι αξίζει να επενδύσουμε. Και πιστεύω ότι αξίζει να επενδύσουμε για έναν πάρα πολύ συγκεκριμένο λόγο: Η Ελλάδα ως χώρα θα μπορούσε από τον αθλητισμό να κερδίζει πόντους στη διεθνή σκηνή συνέχεια. Έχουμε όλα τα συστατικά που χρειάζεται μία χώρα για αυτό. Και μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι αξίες του αθλητισμού που πρεσβεύουμε αρκούν για να είναι η φωνή μας δυνατή παντού. Ο λόγος που δεν είναι σήμερα δυνατή είναι επειδή κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει τον ελληνικό αθλητισμό και να πει ότι ζει με τις αρχές και τις αξίες που γεννήθηκαν σε αυτή η χώρα».

Για τους συνομιλητές της Πολιτείας στο χώρο του ποδοσφαίρου:

«Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Πολιτεία απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα είναι αυτός που προσπαθούμε να πείσουμε ότι πρέπει να αλλάξει. Έχουμε υπάρξει αυστηροί αλλά έχουμε υπάρξει και συνεργάσιμοι. Έχουμε επιλέξει συνομιλητές κι έχουμε επιλέξει με ποιους δεν συνομιλούμε. Και το κάνουμε αυτό ακριβώς για να είμαστε πάρα πολύ συνεπείς. Διότι αν λες άλλα στον έναν κι άλλα στον άλλο, αν στέλνεις διαφορετικά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, τότε κανείς δεν παίρνει την Πολιτεία σοβαρά. Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι συνομιλούμε με την ΕΠΟ. Η ΕΠΟ είναι η ομοσπονδία του ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ έχει ένα πολύ ευρύ πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί και τις αλλαγές τις οποίες προσπαθούμε να κάνουμε τις κάνουμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Όταν πάρεις μια τέτοια απόφαση, σίγουρα αφήνεις και κάποιους πικραμένους. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι αυτό που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό η Πολιτεία είναι συνεπέστατο. Δεν είπαμε ένα πράγμα στον έναν κι άλλο στον άλλο και για να το πετύχουμε αυτό πήραμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Λοιπόν, η Super League πρέπει να μάθει να ζει με αυτό, τουλάχιστον όσο εμείς είμαστε εδώ, να συνειδητοποιήσει πως αυτό το οποίο κάνουμε είναι για το καλό του ποδοσφαίρου, να αρχίσει να φαντάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα σε ένα πιο υγιές πλαίσιο και να συνεργαστεί μαζί μας προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τους λόγους που δεν είχε γίνει ανάλογη προσπάθεια στο παρελθόν:

«Δεν έχω απάντηση ή στοιχεία αλλά τη δική μου ερμηνεία γι’ αυτό. Αισθάνομαι ότι μέχρι τώρα υπήρχε μια διάθεση να καταδεικνύουμε ως υπεύθυνους ο ένας τον άλλο, διότι το κόστος του να κάνεις το πρώτο βήμα ήταν πάρα πολύ υψηλό. Έτσι υπήρχε μια κατ’ αρχήν ανοχή που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε συνενοχή».

Για τη λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και τη μη χορήγηση πιστοποιητικών στον Ολυμπιακό Βόλου και στην Καβάλα το περασμένο Καλοκαίρι:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν υποβιβάζει και δεν τιμωρεί καμία ομάδα. Δίνει ή δεν δίνει πιστοποιητικό με το οποίο οι ομάδες αγωνίζονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι λόγοι για τους οποίους η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μπορούσε έτη τώρα να μη χορηγήσει το σχετικό πιστοποιητικό είναι πάρα πολύ συγκεκριμένοι: Έχουν να κάνουν με τη φοροδιαφυγή, με την εισφοροδιαφυγή και με τη μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ. Αυτά είναι τα στοιχεία για τα οποία λέει η ελληνική Πολιτεία ότι θέλω να μπορώ να τα ελέγχω.

Θυμάμαι ότι υπήρχαν τρεις υποθέσεις τις οποίες παρακολουθούσε η Επιτροπή την ίδια περίοδο. Υπήρχε η υπόθεση της ΑΕΚ η οποία έφερε ένα φάκελο ελλιπή. Η διοίκησή της είπε στην Επιτροπή ότι μας λείπει αυτό το χαρτί και θέλουμε μια ολιγοήμερη παράταση για να το προσκομίσουμε. Η Επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα και επιφυλάχθηκε να δώσει το πιστοποιητικό ανάλογα με το χαρτί που θα έφερναν.

Όταν οι φάκελοι του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας πήγαν στην Επιτροπή, υπήρχε μια ξεκάθαρη στάση από όλες τις μεριές ότι δεν θα δεχόταν η Επιτροπή μετοχικές συνθέσεις οι οποίες συμπεριελάμβαναν ανθρώπους οι οποίοι είχαν τιμωρηθεί ήδη με ισόβιο αποκλεισμό από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είχαν τιμωρηθεί από εμάς, είχαν τιμωρηθεί από την αθλητική δικαιοσύνη και η Πολιτεία δεν μπορούσε να δεχθεί ότι αυτοί οι άνθρωποι ή άνθρωποί τους θα ήταν ιδιοκτήτες αυτών των ομάδων. Τους είπε, λοιπόν, η Επιτροπή ότι οι φάκελοι αυτοί με αυτή τη μετοχική σύνθεση δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί. Επιμένετε σε αυτούς τους φακέλους; Επιμένετε σε αυτή τη μετοχική σύνθεση; Δεν θέλετε να ξαναδείτε το θέμα; Κι αυτοί είπαν όχι. Επιμένουμε. Με άλλα λόγια φάτε τον. Ε, λοιπόν όχι. Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που η Πολιτεία και τα όργανά της, όπως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν μπορεί κάτω από την πίεση οποιουδήποτε να λένε ότι είναι διατεθειμένα αυτό να το φάνε. Αυτή είναι η πραγματική ιστορία και όλοι όσοι αντιδρούν εδώ έχουν προσπαθήσει να παραποιήσουν την ιστορία ακριβώς για να συνεχιστεί το καθεστώς της ατιμωρησίας το οποίο υπήρχε μέχρι τώρα».

Για την αδειοδότηση των λεσχών φιλάθλων:

«Αυτό το οποίο λέει ο νέος νόμος είναι ότι υποχρεούται μια ομάδα να αναλάβει ευθύνες εκεί που η ίδια είναι έτοιμη να τις αναλάβει. Κανείς δεν λέει ότι μία ομάδα ευθύνεται επειδή κάποιος φοράει ένα κασκόλ της κι εμπλέκεται σ’ ένα συμβάν. Οι ομάδες υποχρεούνται να αναγνωρίσουν ποιες είναι οι επίσημες λέσχες τους, με ποιες λέσχες θέλουν να συναλλάσσονται. Αν αυτές οι λέσχες εμπλέκονται σε γεγονότα βίας, σε ραντεβού θανάτου κ.ο.κ., τότε οι ομάδες θα τιμωρηθούν. Για τις υπόλοιπες λέσχες, που δεν θα είναι αναγνωρισμένες, η Πολιτεία κρατάει μια άλλη στάση κι έχει το δικαίωμα να τις διαλύσει.

Για τη διακοπή του αγώνα Άρης-Αστέρας Τρίπολης:

«Ακολουθώντας τη λογική του τι φταίει μια ομάδα που ένας ανεγκέφαλος πέταξε ένα αντικείμενο, φτάσαμε στη διαμόρφωση ενός κλίματος ανοχής στα ελληνικά γήπεδα που είχε γίνει πλέον αφόρητο. Θυμάμαι, μάλιστα, πέρυσι σε ένα αντίστοιχο επεισόδιο που όλοι έλεγαν ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο στη Γερμανία θα είχε διακοπεί ο αγώνας και θα είχαν τιμωρηθεί οι ομάδες που είχαν εμπλακεί, κάτι που είχε πράγματι γίνει στα γερμανικά γήπεδα. Ε, λοιπόν, ένα χρόνο μετά με τα συστήματα που μπήκαν σε εφαρμογή διακόπτεται ο αγώνας κι αυτό έχει πολύ μεγάλο κόστος για την ομάδα. Βεβαίως και είναι υπεύθυνη η ομάδα. Ξέρουμε πολύ καλά πως όταν οι ελληνικές ομάδες παίζουν με ξένες οι οπαδοί τους συμπεριφέρονται με άλλο τρόπο και όταν παίζουν στις ελληνικές διοργανώσεις συμπεριφέρονται με άλλο τρόπο».

Για τα οικονομικά προβλήματα των ποδοσφαιρικών ομάδων:

«Από τη συζήτηση που είχα στο Βελιγράδι με τον κ. Πλατινί αποκόμισα ότι η ΟΥΕΦΑ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη και θορυβημένη από τα οικονομικά προβλήματα των ευρωπαϊκών ομάδων, οι οποίες μόνο φέτος μπήκαν μέσα 1,3 δις ευρώ. Οι ζημιές που έχουν υποστεί ακόμη και οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι τεράστιες. Η ΟΥΕΦΑ και ο κ. Πλατινί αντιλαμβάνονται ότι αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να συνεχίσει. Το σύστημα αυτό δεν αντέχει. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ. Είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και προβληματίζει την ΟΥΕΦΑ γιατί ακόμη και ομάδες που έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αίγλη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί είναι μέσω του financial fair play.

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα υπόσχονται κάποιος σε έναν παίκτη ένα μισθό που δεν σκοπεύει να του τον δώσει ποτέ. Έρχεται ο παίκτης με την προσδοκία ότι θα πάρει τα χρήματα που του υποσχέθηκαν, με αποτέλεσμα η ομάδα η οποία ψεύδεται περισσότερο να έχει καλύτερους παίκτες και να αλλάζει η ροή του πρωταθλήματος επειδή κάποιος υποσχέθηκε κάτι που δεν μπορεί να τηρήσει. Αυτό είναι η απόλυτη έννοια του αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν μπορεί να συνεχιστεί».