Εάν θέλουμε να ενισχύσουμε τις γειτονιές με τo Airbnb και την ίδια ώρα να προστατεύσουμε τη φυσιογνωμία τους, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φέρουμε τον κόσμο μαζί, να συζητήσουμε για να δούμε τα όρια της κάθε γειτονιάς. Σε αυτή τη συζήτηση δεν πρέπει να φέρουμε μόνο το Airbnb και τους ξενοδόχους, πρέπει να μιλήσουμε με τις επιχειρήσεις της περιοχής. Με τις επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή ανθούν αλλά και με εκείνες που κινδυνεύουν. Πρέπει να μιλήσουμε επίσης με τους κατοίκους που έχουν καλή εμπειρία από το Airbnb, αλλά και με εκείνους που δεν έχουν. Μόνο όταν φτιάχνεις συλλογικότητες γύρω από ένα θέμα μπορείς να βρεις τη χρυσή τομή που είναι σωστή για το σύνολο της κοινωνίας. Όσο διαλέγεις με ποιους μιλάς, τόσο περισσότερο οδηγείσαι εκεί που θέλεις.

Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα διότι παρ’ ότι το Airbnb έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να σταθεί στα πόδια του, σε μια πολύ δύσκολη εποχή -και αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσει  κανείς- είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η διάδοση του Airbnb μπορεί να αλλοιώσει γειτονιές και να χαθεί τελικά αυτό ακριβώς που “τραβάει” τους επισκέπτες. Επιμένω ότι αν δεν δράσουμε με σοβαρότητα και δεν βάλουμε κανόνες, είναι πολύ πιθανό να δούμε στο Airbnb ένα είδος φούσκας που όταν σκάσει είναι πιθανό να αφήσει τις γειτονιές αλλοιωμένες από τον πραγματικό τους χαρακτήρα.

 Το Airbnb δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μια δραστηριότητα που είναι στο “πλάι”.  Αν πάτε σε ένα ξενοδοχείο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που διασφαλίζονται. Διασφαλίζονται κάποια στάνταρντ ποιότητας, διασφαλίζεται το γεγονός ότι δεν θα καείς αν πιάσει μια φωτιά στο ξενοδοχείο. Το Airbnb δεν τα προσφέρει αυτά ακόμη. Σε όλες τις πόλεις που το Airbnb πήγε να βγει εκτός ελέγχου, μπήκαν κάποιοι κανόνες. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Αθήνα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yGQliy-VF-A&feature=youtu.be