-Γιώργος Οικονομέας: Καλημέρα κ. υπουργέ.

-Παύλος Γερουλάνος: Καλημέρα σας κ. Οικονομέα.

-ΓΟ: Κύριε υπουργέ, τι πληροφορίες έχετε εσείς και τι θα κάνετε;

-ΠΓ: Η εικόνα που έχουμε και εμείς, είναι αυτή που έχετε και εσείς. Τα ταξί, έχουν σταδιακά αποκλείσει τους δρόμους, αφήνοντας ελάχιστα αυτοκίνητα να περάσουν, δημιουργώντας ένα κυκλοφοριακό χάος και εμποδίζοντας τόσο Έλληνες που θέλουν να πάνε στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο για να φύγουνε, όσο και ξένους τουρίστες, οι οποίοι αυτοί τη στιγμή θέλουν να πλησιάσουν στην Αθήνα , να πάνε στα αρχαιολογικά μνημεία κ.ο.κ.

-ΓΟ: Οπότε τι σκέφτεστε να κάνετε;

-ΠΓ: Είναι μία πάρα πολύ κακή εξέλιξη αυτή. Εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτή τη φάση, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στα αιτήματα των ταξιτζήδων. Ο τρόπος όμως με τον οποίο αυτή η διαμαρτυρία γίνεται, είναι πραγματικά πάρα πολύ κακή, σε μία πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή για τον τουρισμό, για τον τουρισμό από τον οποίο ζει κάθε ελληνική οικογένεια, ακόμα και οι ταξιτζήδες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτή τη στιγμή να καταλάβουν, ότι τέτοιοι τρόποι διαμαρτυρίας, δεν οδηγούν πουθενά. Αυτό το οποίο είδαμε και όταν έγιναν διαμαρτυρίες στην Ακρόπολη, είναι ότι τελικά η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη. Αλλά μέχρι η κοινωνία να γυρίσει την πλάτη, η ζημιά που έχει γίνει είναι τεράστια.

-ΓΟ: Είναι τεράστια. Οφείλω να πω το εξής: Εντάξει και εμείς με τα αιτήματα των εργαζόμενων είμαστε, αλλά …

-ΠΓ: Δεν έχει να κάνει με τα αιτήματα των εργαζομένων κ. Οικονομέα αυτή τη στιγμή, έχει…

-ΓΟ: Απ΄ ό,τι ξέρω τριγυρίζατε τις τελευταίες μέρες προς τη Ρωσία για να φέρετε κανένα τουρίστα εδώ πέρα, για να πάρουμε μία ανάσα ως χώρα ας πούμε.

-ΠΓ: Έχουμε εξαιρετικές αφίξεις αυτή τη στιγμή. 60% από την Ρωσία.

-ΓΟ: Είναι σαν να κλωτσάμε και ρίχνουμε το γάλα από την καρδάρα.

-ΠΓ: Μα ακριβώς γι αυτό κάνω έκκληση αυτή τη στιγμή. Δεν είναι αυτός τρόπος διαμαρτυρίας αυτή τη στιγμή. Κάνει κακό στην κοινωνία, κάνει κακό στους τουρίστες, κάνει κακό στους ίδιους τους ανθρώπους. Διότι όλοι θα τους γυρίσουν την πλάτη, για τον τρόπο με τον οποίο διαμαρτύρονται. Κάνω έκκληση να σκεφτούνε αυτή τη στιγμή, ότι κάνουνε κακό στους εαυτούς τους πρώτα από όλα. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να υπάρξει τρομερή ψυχραιμία να υπηρετήσουμε ένα πράγμα το οποίο φέρνει πλούτο σε κάθε ελληνική οικογένεια. Δεν είναι τώρα η ώρα, για τέτοιου είδους πειράματα. Αυτές είναι διαμαρτυρίες του παρελθόντος. Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι, μία προσπάθεια που γίνεται. Υπάρχουν άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας, οι οποίοι δεν κάνουν αυτή τη ζημιά σε κάθε ελληνική οικογένεια.

-ΓΟ: Κύριε υπουργέ, μήπως πρέπει να κάνετε εκτός από την αυτονόητη καταγγελία που κάνει η κυβέρνηση, μήπως πρέπει να κάνετε και κάτι άλλο; Να πάρετε τον κ. Ραγκούση, να τους φωνάξει επειγόντως σε μία σύσκεψη, να δουν τι μπορεί να γίνει, διότι αν αυτό το πράγμα συνεχιστεί και σήμερα και αύριο, η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη

-ΠΓ: Κύριε Οικονομέα, αν πάρω τον… να πω τι να κάνει, σημαίνει ότι γίνομαι η φωνή την οποία αυτή τη στιγμή λέω, ότι δεν πρέπει να βάλουμε μπροστά μας, αλλά είναι μία φωνή που δεν κρατάει την ψυχραιμία της.

-Γιάννης Σαραντάκος: Τον κ. Σαμαρά γιατί δεν τον παίρνετε; Ο κ. Λυμπερόπουλος είναι κομματικό στέλεχος της Ν.Δ

-ΠΓ: Δεν έχω δει αυτή τη στιγμή, δεν έχω δει αρκετές φορές θα έλεγα τις ημέρε τις προηγούμενες, μία νηφαλιότητα από εκείνη τη μεριά, για να καταλάβουν τη σημασία του να μην εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις, για μικροκομματικά οφέλη.

-ΓΣ: Είναι εθνικό θέμα αυτή την ώρα κ. υπουργέ ..

-Υπουργός: Βεβαίως είναι εθνικό θέμα. Αυτό θα έπρεπε να το καταλάβουνε οι άνθρωποι και θα έπρεπε πρωτίστως να του καταλάβουνε, οι άνθρωποι οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτό το πράγμα.

-Δημήτρης Καμπουράκης: Έχουμε στο τηλέφωνο τον αντιπρόεδρο του ΣΑΤΑ κ. Κασιδιάρη.

-Βασίλης Κασιδιάρης: Καλημέρα κ. υπουργέ. Κύριε Καμπουράκη πέστε στον κ. υπουργό, ότι την ψυχραιμία που έδειξε ο δικός μας ο κλάδος, δεν την έχει δείξει κανείς.

-ΓΟ: Κύριε Κασιδιάρη, δεν σας φταίνε οι τουρίστες τίποτα, ούτε ο τουρισμός, ούτε η χώρα. Με συγχωρείτε δηλαδή. Μην βρει και τον μπελά του ο υπουργός, επειδή ζητάει ψυχραιμία;

-ΒΚ: Κύριε υπουργέ ακούστε με. Ο εμπαιγμός που μας κάνανε τέσσερις μήνες τώρα, το να καθόμαστε και να συζητάμε, να έχουμε ετοιμάσει ένα Π.Δ., να έχουμε ανοίξει το επάγγελμα και να έρχεται ένας άλλος υπουργός στην ίδια κυβέρνηση και να το πετάει στα σκουπίδια.

-ΓΟ: Όντως, πάντως κάποιες παλινωδίες από την κυβέρνηση έγιναν. Έχουν δίκιο οι ταξιτζήδες. Κύριε Κασιδιάρη, έχουμε ξαναπεί εδώ για τις παλινωδίες της κυβέρνησης, έχετε δίκιο. Αλλά δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε ποτέ, ότι θα την πληρώνει η χώρα και ο τουρισμός.

-ΠΓ: Κύριε Οικονομέα, εκατοντάδες επαγγέλματα έχουν ανοίξει. Δεν είναι θέμα καμίας παλινωδίας. Αυτή τη στιγμή, μιλάμε για τον τρόπο διαμαρτυρίας. Είναι Δευτέρα πρωί. Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και πάρα πολλοί ξένοι, προσπαθούν να πάνε στον προορισμό τους. Μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε συζήτηση νηφάλια και όχι με αυτή την υστερία, την οποία βλέπουμε αυτή τη στιγμή να συμβαίνει.

-ΓΟ: Έχετε δίκιο. Απλώς λέω, ότι αισθάνονται ότι τους κορόιδεψε κάπου η κυβέρνηση, διότι άλλα τους είπε και άλλα γίνανε. Αλλά, δεν φταίει ο τουρισμός προφανώς.

-ΠΓ: Δεν είναι η ώρα αυτή τη στιγμή, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να συζητήσουμε αιτήματα. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να φύγουνε από το δρόμο τα ταξί, να ανοίξει ο δρόμος να μπορέσουν τα πράγματα, να κινηθούν σωστά. Είναι πολύ κρίσιμη η κατάσταση. Για να παίζει κανείς με τέτοιου είδους διαμαρτυρίες.

-ΓΟ: Έχετε απόλυτο δίκιο. Συμφωνούμε.

-ΒΚ: Κύριε υπουργέ για να έχετε υπόψη σας, εμείς εδώ και 10 μέρες, μετά τη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Ραγκούση, καταθέσαμε προτάσεις και περιμένουμε μέχρι το Σάββατο, να μας κάνει μία πρόσκληση για συζήτηση. Είχαμε ενημερώσει, ότι θα ξεκινήσουμε αγώνα και ο αγώνας θα είναι διαρκείας.

-ΓΟ: Να σας ρωτήσω κάτι κ. Κασιδιάρη; Σας ξαναλέω πάλι, ότι έχετε δίκιο.

-ΒΚ: Δεν καταδέχτηκε να μας συναντήσει να μιλήσουμε.

-ΓΟ: Γιατί δεν πάτε στον Ραγκούση να τον αποκλείσετε, και αποκλείεται τους τουρίστες; Τι σας φταίει ο τουρίστας; Τι σας φταίει η χώρα αυτή; Αυτό λέμε τώρα.

-ΔΚ: Ξανασκεφτείτε κ. Κασιδιάρη, τους τουρίστες ειδικά, τον τουρισμό, μην τον πυροβολείτε. Δεν μας έχουν μείνει και πολλά πράγματα. Αποκλείστε τη Βουλή, το Σύνταγμα, τον Ραγκούση, τον Γερουλάνο, αλλά τους τουρίστες, ξανασκεφτείτε το. Είναι μεγάλο πρόβλημα. Ειλικρινά, κάνετε μεγαλύτερη ζημιά, τόσο μεγάλη ζημιά, που δεν μπορείτε να διεκδικήσετε το δίκιο σας.

-ΓΟ: Κύριε Λυμπερόπουλε, επειδή πάντα προβάλλουμε τα αιτήματά σας, μπορείτε να μου εξηγήσετε καλή τη πίστη και ήρεμα, τι σας φταίνε οι τουρίστες;

-Θύμιος Λυμπερόπουλος (πρόεδρος ΣΑΤΑ): Εγώ θα πω, μόνο μία κουβέντα. Τιμωρούμεθα , γιατί συνεργαστήκαμε με την κυβέρνηση, αλλά με υπουργό τον κ. Ρέππα.

-ΓΟ: Γιατί τιμωρείτε τους τουρίστες;

-ΘΛ: Κανένα δεν τιμωρούμε. Παίζουμε το τελευταίο χαρτί, γιατί για εμάς, το ταξί είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που απαξιώθηκε 100% και είναι η ζωή ή ο θάνατός μας.

-ΓΟ: Και τιμωρείται τους τουρίστες;

-ΘΛ: Κανένα δεν τιμωρούμε. Θα πυρποληθούμε αν χρειαστεί και μέσα στο αυτοκίνητό μας. Ο χορός του Ζαλόγγου που είπα και παρακάλεσα τον κ. Ραγκούση, να αλλάξει τις αποφάσεις που δεν …και θέλει να απαξιώσει εμάς, ότι υποτίθεται θα τους δώσει άδεια, η απάντησή του ήταν, ότι το Π.Δ. του κ. Ρέππα με ειρωνικό ύφος το πέταξε στο καλάθι..

-ΓΟ: Δεν μας απαντάτε.

-ΘΛ: Να ζητήσει συγγνώμη. Να πάρει τις ανακοινώσεις πίσω, γιατί δεν είναι νόμος και να κάτσει να συζητήσει με καλή θέληση.

-ΓΟ: Σας ρωτάω και πάλι, προσπαθώ να πάρω μία απάντηση να έχω την άποψή σας. Όλα αυτά που λέτε, έχετε δίκιο, τα έχουμε πει για τις παλινωδίες της κυβέρνησης. Οι τουρίστες, γιατί τιμωρούνται σήμερα και δημιουργείται όλη αυτή η ανωμαλία;

-ΘΛ: Δεν θέλουμε. Αυτή είναι η ζωή μας. Δεν έχουμε άλλο όπλο μετά την κρατική βία, δεν έχουμε άλλο όπλο αντίδρασης. Ή θα πάμε να πέσουμε όλοι στον Ισθμό, ή θα λυθεί το θέμα. Δεν γίνεται διαφορετικά. Απορώ, γιατί ο πρωθυπουργός…

-ΔΚ: Αν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα και εσείς είστε τόσο αποφασισμένοι, εγώ σου προτείνω κάτι άλλο. Γιατί δεν πάτε να ανατινάξετε τα κρουαζιερόπλοια, αφού αυτό θα κάνει πιο πολύ μπαμ…; Βρε αδελφέ, πυροβολάς, αυτούς που ζουν από τον τουρισμό αυτή τη στιγμή. Έχεις δίκιο, αλλά θα στρέψεις με αυτό όλη την κοινωνία εναντίον σου.

-ΘΛ: Με ξέρεις χρόνια, δεν υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που εγώ να μην έχω συνεργαστεί. Και το έχω πει σε όλους τους βουλευτές. Τέτοια ξεφτίλα, τέτοια προσβολή, τέτοια συμπεριφορά… δεν έχει ξαναγίνει.

-ΓΟ: Συμφωνούμε. Εμείς σε ένα πράγμα διαφωνούμε. Οι τουρίστες δεν φταίνε σε τίποτα. Εδώ έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Γερουλάνος. Κύριε υπουργέ, μία τελευταία κουβέντα, γιατί πρέπει να κλείσουμε.

-ΠΓ: Όλα αυτά τα οποία ακούω τόση ώρα, είναι κραυγές οι οποίες δεν πρέπει να γίνονται με αυτό τον τρόπο συζήτησης. Η συζήτηση που έχουν τα ταξί με την κυβέρνηση, είναι ένα πράγμα, ο τρόπος διαμαρτυρίας, είναι κάτι άλλο. Σήμερα, Δευτέρα πρωί, πλήττεται κάθε ελληνική οικογένεια, πλήττεται κάθε τουρίστας, από αυτή τη στάση.

-ΓΣ: Πρέπει να κάνετε και κάτι όμως.

-ΠΓ: Ο τρόπος διαμαρτυρίας, πλήττει κάθε ελληνική οικογένεια… όπως πρέπει. Αυτό το πράγμα, που γίνεται αυτή τη στιγμή, είναι πολύ μεγάλη ζημιά για τη χώρα και η κοινωνία θα γυρίσει πρώτη την πλάτη, απέναντι σε αυτούς τους τρόπους διαμαρτυρίας.