-Έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μια αντιπολίτευση χωρίς «κορώνες», με εποικοδομητικό ρόλο, αλλά και με αιχμηρή αντίδραση στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης. Αυτό δεν έχει άμεσα αποτελέσματα, αλλά σταδιακά.

-Παρατήρησα να είναι αρκετά εκνευρισμένα τα μέλη της Κυβέρνησης στη Βουλή και αυτό δείχνει πως μάλλον κάτι κάνουμε καλά. Κάτι το οποίο έχει ενδιαφέρον, σε σχέση με τις εκλογές και τη δημοσκόπηση. Την τελευταία εβδομάδα έχουν καταρριφθεί δύο μύθοι της Κυβέρνησης. Ο ένας ήταν πως δεν υπήρχε κερδοσκοπία στην αγορά. Υπήρχε κερδοσκοπία, το λέγαμε ως ΠΑΣΟΚ και σήμερα έρχονται τα πρόστιμα να το επιβεβαιώσουν. Ο δεύτερος μύθος είναι τα περί λειτουργίας του Κράτους, διότι, το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο έρχεται φορολογεί το επάγγελμα και όχι το εισόδημα. Δηλαδή, το κράτος αδυνατεί να φορολογήσει το εισόδημα και άρα χτυπάει τον μικρομεσαίο και ελεύθερο επαγγελματία με μέτρα της δεκαετίας του ΄70, το οποίο αποδεικνύει ότι δεν λειτουργεί το κράτος. Διότι, αν λειτουργούσε, θα μπορούσαμε να φορολογήσουμε το εισόδημα.

Εμείς έχουμε μιλήσει για αυτά τα θέματα και λέγανε πως το ΠΑΣΟΚ έχει κρυφή ατζέντα. Φάνηκε ποιος έχει κρυφή ατζέντα. Γιατί δεν γίνεται εξακρίβωση στοιχείων με το ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι έχει φτιάξει η Κυβέρνηση με τον κ. Πιερρακάκη; Το γεγονός πως για να κάνεις οτιδήποτε σε αυτή τη χώρα, αυτό το σύστημα σού λέει «πήγαινε δες τον Υπουργό για να λύσει το πρόβλημά σου», δείχνει ότι μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. η έλλειψη σωστής λειτουργίας του κράτους παραμένει.

Χρειάζεται χρόνος μέχρι να πείσεις ότι αυτό που λες πρέπει να το κάνεις πράξη. Θέλει χρόνο να πείσεις τον κόσμο, και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να εμπνεύσουμε τον κόσμο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε σε 2 Περιφέρειες της Ελλάδας για την Υγεία και την Παιδεία. Δύο θέματα τα οποία απασχολούν τα νοικοκυριά, για τα οποία όλοι μας στο κόμμα παίρνουμε τη σκυτάλη, κάνοντας μια καμπάνια γύρω από αυτά τα θέματα.

Παρακάτω θα δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video