-Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας κάνατε σαφές ότι θα γυρίσετε την Αθήνα πόρτα-πόρτα. Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τότε τι εικόνα έχετε αποκομίσει από την επαφή σας με τους δημότες;

“Πρώτον, ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα που βιώνουμε σαν πολίτες είναι η αίσθηση εγκατάλειψης και το αίσθημα ανασφάλειας που απορρέει από αυτήν. Σε κάθε γειτονιά που τριγυρνάμε αυτά τα δύο είναι τα πρώτα που θα ακούσουμε. Το δεύτερο είναι ότι οι δομές του Δήμου λειτουργούν σαν αυτές του κεντρικού κράτους και ότι αυτές οι δομές αφορούν τις ανάγκες της γραφειοκρατίας του Δήμου και όχι τις ανάγκες των δημοτών, των ανθρώπων δηλαδή που έχουν επιλέξει την Αθήνα για να ζήσουν, να εργαστούν και να μεγαλώσουν εδώ τα παιδιά τους. Και τρίτον ότι οι λύσεις που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε την πόλη μας βρίσκονται ανάμεσά μας. Το πιο σημαντικό που βλέπουμε σε κάθε γειτονιά είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που βιώνουν το πρόβλημα συχνά έχουν και τις καλύτερες, τις πιο απλές και τις πιο ανέξοδες λύσεις.

Να δώσω ένα παράδειγμα: στον Άγιο Νικόλαο στην Αχαρνών υπάρχει μια πεζογέφυρα πάνω από τις γραμμές του τραίνου. Λόγω ζημιών η γέφυρα έκλεισε πρόσκαιρα και έχει γίνει πηγή κινδύνου για τα νέα παιδιά της γειτονιάς καθώς και χώρος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών. Η γέφυρα αυτή πρέπει ή να γκρεμιστεί μιας που υπάρχει άλλη πρόσβαση ή να διορθωθεί. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της γειτονιάς παίρνουν τηλέφωνο και κανένας δεν μπορεί να τους πει ποιος είναι υπεύθυνος.  Άλλοι λένε τα τρένα, άλλοι ο Δήμος, άλλοι η περιφέρεια, άλλοι το Υπουργείο. Δεν βγάζουν άκρη και απελπίζονται. Όταν απελπίζεσαι μετά παραιτείσαι. Και κάπως έτσι φεύγεις από μια γειτονιά.

Νιώθω πολύ τυχερός, γιατί μέχρι τώρα οι άνθρωποι που έχω συναντήσει ανταποκρίνονται με συγκινητικό τρόπο. Όλοι ξέρουμε ότι η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκεται στο ναδίρ. Ωστόσο, το βασικό μέλημα όλων είναι να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και οι πολίτες ανταποκρίνονται πολύ θετικά όταν αντιλαμβάνονται ότι έχουν απέναντι τους πολιτικούς που πράγματι τους ακούν. Φιλοδοξία μου είναι όλοι οι συνυποψήφιοί μου να βρεθούν και αυτοί σε κάθε γειτονιά της πόλης.”

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.