-Πέρασε ένας χρόνος από το δυστύχημα στα Τέμπη και σήμερα αποφάσισε η ΝΔ να πιέσει τον κ. Καραμανλή. Τόσο καιρό, η ΝΔ έκανε ό,τι είναι δυνατόν για είναι στο απυρόβλητο. Κάναμε εξεταστικές, κάναμε όλες τις διαδικασίες που έχει η Βουλή, στις οποίες ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε να λογοδοτήσει. Σε όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να κρυφτούν οι ευθύνες του. Ύστερα από έναν χρόνο, οι ευθύνες της συγκάλυψης είναι του κ. Μητσοτάκη.

-Από τη στιγμή, που η ΝΔ  συμπεριέλαβε τον κ. Καραμανλή στο ψηφοδέλτιο, ήταν απόφαση τόσο της ΝΔ όσο και του κ. Μητσοτάκη να συγκαλύψουν την υπόθεση.
Ο κ. Καραμανλής δεν θα έπρεπε να είναι ξανά υποψήφιος. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος ο οποίος είχε την πολιτική ευθύνη να παρακολουθεί την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, υπό τη δική του ευθύνη να γίνεται αυτό το δυστύχημα και να παραμένει υποψήφιος. Ο κόσμος των Σερρών, έμμεσα, υποχρεώνεται επειδή έχει την σύνδεση με το όνομα «Καραμανλής» να τον χειροκροτεί. Η ευθύνη για το τι συνέβη στα Τέμπη θα συνεχίζει να συζητείται, η ευθύνη της συγκάλυψης, όμως, είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού.

-ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δική μας δουλειά, μέχρι τις εκλογές, είναι να πείσουμε τον κόσμο ότι έχουμε μία πρόταση για την Ευρώπη με αρχή, μέση και τέλος. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελούν προτεραιότητά μας., Πρώτη μας προτεραιότητα είναι τα 2,5 εκ. που δεν ψηφίζουν στις εκλογές, αριθμός για τον οποίο ανησυχώ ότι θα αυξηθεί. Εκεί, υπάρχει μία δεξαμενή ανθρώπων οι οποίοι είναι πολιτικοποιημένοι, αλλά δεν τους εμπνέει το πολιτικό σκηνικό σήμερα και δική μας δουλειά είναι να τους πείσουμε να επιστρέψουν στις κάλπες. Κατά την εκλογική περίοδο, ο κόσμος αποφασίζει την τελευταία εβδομάδα, εάν θα εμπλακεί. Είναι ακόμα νωρίς, λοιπόν, να συζητάμε για αυτό και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

Για εμάς, ο στόχος είναι ξεκάθαρος και όπως έχει πει και ο πρόεδρος, πρέπει να είμαστε δεύτερο κόμμα και για να είμαστε, δεν θα πρέπει να μας απασχολεί τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί, είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που περιμένουν να ακούσουν μια πολιτική πρόταση με αιχμές.

Αν συζητάμε για το τι Ευρώπη θέλουμε, αντί να συζητάμε για τις δημοσκοπήσεις, ο κόσμος θα μπορέσει να ακούσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

– Όσα θα κάνουμε βέβαια μέχρι τις Ευρωεκλογές θα παίξουν ρόλο, αλλά εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, πιστεύουμε ότι μια νηφάλια αντιπολίτευση με προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, για το τι Ευρώπη θέλουμε, για το πως η Ευρώπη δεν πρέπει να βρεθεί στα χέρια της ακροδεξιάς, μπορεί να κάνει τη διαφορά στις Ευρωεκλογές.

-Για τη ΝΔ, μέχρι σήμερα, όλα τα προβλήματα της Ελλάδας ήταν ευρωπαϊκά, τώρα που έχουμε Ευρωεκλογές όλα τα προβλήματα είναι ελληνικά και αυτό είναι καταπληκτικό.


Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «
MEGA»,  στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video