Κλασική ερώτηση, που την κάνουν σχεδόν οι πάντες αλλά ίσως η πιο ουσιαστική: Γιατί να σας ψηφίσουν οι κάτοικοι της Αθήνας;

Διότι η Αθήνα χρειάζεται δήμαρχο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες προκλήσεις και θα αφιερωθεί με όλες του τις δυνάμεις στη δουλειά αυτή. Η Αθήνα αντιμετωπίζει σήμερα προβλήματα όπως η αίσθηση εγκατάλειψης σε κάθε γειτονιά, το αίσθημα ανασφάλειας που έχει φωλιάσει παντού και μια γραφειοκρατία που μοιάζει να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Από την άνθιση του τουρισμού, η Αθήνα έχει βρει έναν ελπιδοφόρο ρόλο στη διεθνή πολιτιστική κοινότητα. Αυτή η ανάπτυξη έχει και τις δικές της προκλήσεις. Βρισκόμαστε λοιπόν σε κρίσιμο αλλά ελπιδοφόρο σταυροδρόμι, αφήνοντας πίσω σιγά σιγά την κρίση, σε μία περίοδο που ο τουρισμός της πόλης αναπτύσσεται ραγδαία αλλά θέτει και νέες προκλήσεις. Απαιτείται ένας συνδυασμός ικανοτήτων: γνώση των διεθνών τάσεων,  εμπειρία από την αγορά, αντίληψη για τη λειτουργία του κεντρικού κράτους και κυρίως ένας δήμαρχος που δεν θα φοβηθεί να συγκρουστεί και να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Όπως ξέρετε, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν έχω και δεν ανήκω σε συστήματα. Ζω από την οικογενειακή μου επιχείρηση και επιλέγω πού και σε τι θα εμπλακώ με μόνο γνώμονα τη διάθεση και δυνατότητά μου να κάνω έργο. Κατεβαίνω για την Αθήνα και οι μόνοι άνθρωποι γύρω μου είναι Αθηναίοι που νοιάζονται για την πόλη μας.

Έχετε δει τα προγράμματα των άλλων υποψηφίων;

Δεν έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα κάποιος υποψήφιος, είναι άλλωστε νωρίς ακόμη. Υπάρχουν ωστόσο επιμέρους ζητήματα, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της δημιουργίας χώρων ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών, που με χαρά είδα ότι συμφωνούμε με τον κύριο Ηλιόπουλο και τον κύριο Μπακογιάννη. Πήρα λοιπόν την πρωτοβουλία να στείλω μια επιστολή, όπου τους καλώ να οργανώσουμε μαζί μια ημερίδα συνεργασίας, ώστε να σχεδιάσουμε το πρώτο κοινό Δημοτικό Σχέδιο Δράσης (ΔΣΔ) για τα ναρκωτικά. Ο χρόνος που περνάει είναι πολύτιμος. Ο κύριος Ηλιόπουλος ανταποκρίθηκε θετικά. Δυστυχώς ο κύριος Μπακογιάννης, έστειλε μια απάντηση που δεν διαπνέεται από το ίδιο πνεύμα της συνεργασίας. Ίσως διότι έχει συνηθίσει στο παλιό σύστημα διοίκησης του δήμου που όλοι πρέπει να λένε «ναι» στον επικεφαλής διότι έχει πλειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο. Εγώ θα επιμείνω, διότι ο Δήμος χρειάζεται τώρα συνεργασίες και γιατί πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να ασκήσουμε πιο αποτελεσματική πίεση στο κεντρικό κράτος, έτσι ώστε να φέρει επιτέλους ένα σοβαρό νόμο για τα ναρκωτικά και να θέσει το σωστό θεσμικό πλαίσιο. 

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο pontiki.gr