Να ελευθερώσουμε τα πεζοδρόμια: Η Αθήνα χρειάζεται 10.000 νέες θέσεις πάρκινγκ για μηχανάκια

Αυτή τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει η Αθήνα είναι αυτό της προσβασιμότητας των ανθρώπων. Άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια, δεν μπορούν να περπατήσουν στα πεζοδρόμια, δεν μπορούν ουσιαστικά να κυκλοφορήσουν στην Αθήνα από την επικρατούσα κατάσταση. Η Αθήνα είναι μια πόλη εχθρική στους πεζούς και αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε από τα πεζοδρόμιά μας ό,τι εμποδίζει τους ανθρώπους να περπατήσουν, ότι δυσχεραίνει την προσβασιμότητα στην πόλη μας. Θα κατεβάσουμε τα παρκαρισμένα μηχανάκια και θα δημιουργήσουμε 10.000 θέσεις παρκαρίσματος για αυτά, αλλά θα αφαιρέσουμε και όλα εκείνα τα άχρηστα πράγματα που έχουν μείνει στα πεζοδρόμια είτε από παλιές λειτουργίες του Δήμου, είτε των δημοσίων υπηρεσιών, είτε των ΔΕΚΟ. Μπλοκάρουν παντού και δεν αφήνουν τον κόσμο να περάσει. Αυτό θα είναι το πρώτο μας βήμα για να ελευθερώσουμε τα πεζοδρόμια.

Το 80% των σκουπιδιών που πετάμε στην Αθήνα είναι ανακυκλώσιμα

Για μένα  το θέμα της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των σκουπιδιών είναι η λάθος λύση στο λάθος πρόβλημα. Ξέρετε από πού προέρχομαι. Είμαι επιχειρηματίας, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις συνεργασίες με την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά είναι αυτό πραγματικά το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή; Εδώ είχε μείνει ο Δήμος χωρίς αυτοκίνητα, είχε μείνει με 20 απορριμματοφόρα κάποια στιγμή να μαζεύει τα σκουπίδια.  Και σήμερα έχει 120. Το 80% των σκουπιδιών τα οποία πετάμε στην Αθήνα είναι ανακυκλώσιμα και με ένα σοβαρό πρόγραμμα ανακύκλωσης θα μπορέσουμε να μειώσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό αυτά τα άχρηστα υλικά τα οποία πετάμε. Εάν καταφέρουμε να κάνουμε ένα σοβαρό πρόγραμμα ανακύκλωσης, μαζί με τους ανθρώπους του Δήμου, τότε θα καταφέρουμε να πετάμε περίπου το 1/5 των σκουπιδιών που πετάμε σήμερα, το οποίο είναι ένα εκπληκτικό νούμερο και θα δώσει πλούτο στο Δήμο και στην πόλη.

Συνεργασίες για τα θέματα του Δήμου Αθηναίων από τώρα

Ιδεολογικά σίγουρα ο κ. Ηλιόπουλος κι εγώ είμαστε πιο κοντά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε και ανά ζευγάρια και οι τρεις μαζί. Και πιστεύω ότι το ζητούμενο των Αθηναίων δεν είναι να τρωγόμαστε σαν κοκόρια, αλλά πραγματικά να συνεργαστούμε. Και γι’ αυτό με στενοχώρησε η επιστολή του κ. Μπακογιάννη ο οποίος πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, μας έλεγε ότι πρέπει να συναντηθούμε πρώτα με άλλους και μετά οι τρεις μας. Εν πάση περιπτώσει δεν πειράζει. Νομίζω ότι στο τέλος θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε για διάφορα θέματα, αλλά θεώρησα ότι το θέμα των ναρκωτικών είναι πάρα πολύ σοβαρό και είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσουμε μαζί από τώρα. Γιατί; Διότι ένα από τα δύσκολα θέματα που έχουμε μπροστά μας είναι οι δύσκολες αποφάσεις στο θέμα των χώρων ελεγχόμενης χρήσης. Για πρώτη φορά, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο κ. Μπακογιάννης, και οι δυο τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας των χώρων. Και έλεγα, γιατί να μην ξεκινήσουμε  τη δουλειά μας από τώρα; Έτσι και αλλιώς θα πρέπει την επόμενη μέρα να δουλέψουμε, να δώσουμε ένα καλό παράδειγμα, να δείξουμε μια άλλη νοοτροπία απέναντι στα πράγματα και να πιέσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθεσία που θα ανοίξει το δρόμο γι’ αυτούς τους χώρους.

 

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video