– Υπάρχει δίλημμα τελικά για τις εκλογές της 21ης Μαϊου; Ποιο είναι το διακύβευμα κατά την γνώμη σας;

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αν θέλουμε να διορθώσουμε λάθη της εξουσίας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να την ελέγξουμε. Θα αποκτήσουμε επιτέλους Κυβέρνηση που λογοδοτεί; Αυτή τη στιγμή έχουμε μία Κυβέρνηση που κρατάει όλη την εξουσία στα χέρια της, πράγμα που οδηγεί στην αλαζονεία. Αυτή η αλαζονεία οδήγησε στα Τέμπη και τις υποκλοπές. Και οι δύο περιπτώσεις, αποτελούν παραδείγματα του πώς η ανέλεγκτη εξουσία μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις. Στην πρώτη, άλλαξε τον νόμο για τον επικεφαλής της ΕΥΠ, ενώ στη δεύτερη, άλλαξε τις προϋποθέσεις διορισμού του σταθμάρχη.

– Ποιο είναι το όραμα του ΠΑΣΟΚ, το κεντρικό του σύνθημα γι’ αυτές τις εκλογές;

Το όραμα του ΠΑΣΟΚ, είναι να μπορέσουν η Ελληνίδα και ο Έλληνας να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες σε πλούτο, εισόδημα και πρόσβαση στην εξουσία που ταλανίζουν αυτή τη στιγμή τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, δίνοντας εξουσία σε συλλογικότητες που λογοδοτούν στον πολίτη όπως είναι η Τοπική Αυτοδίοικηση, τα Επιμελητήρια, οι Συνεταιρισμοί και τα Πανεπιστήμια. Σε αυτές τις εκλογές, χρειαζόμαστε δύναμη διαπραγμάτευσης ώστε να μπολιάσουμε στην επόμενη Κυβέρνηση αυτές ακριβώς τις ιδέες.

– Ως επικεφαλής από το 2019 του συνδυασμού «Αθήνα είσαι Εσύ», στον Δήμο Αθηναίων, έχετε γνώση των προβλημάτων της εκλογικής σας Περιφέρειας, της Α’ Αθήνας, στην οποία θέτετε υποψηφιότητα ως βουλευτής. Ένα από τα προβλήματα για τη νεολαία, κι όχι μόνο, στις κεντρικές συνοικίες είναι η έλλειψη χώρων μαζικής άθλησης. Έχετε κάποιες ιδέες που θα μπορούσε να εφαρμόσει το κόμμα σας;

Το θέμα των χώρων μαζικής άθλησης είναι δύσκολο να λυθεί σε μία παλιά πόλη όπως είναι η Αθήνα. Παρόλα αυτά, είναι πάγια θέση μας η αξιοποίηση των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Για παράδειγμα, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, ως παράταξη, την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στο Γουδί. Το πρόγραμμα Καμίνη, που αξιοποιούσε τις αυλές των δημοτικών σχολείων σε ώρες μη λειτουργίας για την άθληση του κοινού βρισκόταν σε σωστή λογική. Ο κ. Μπακογιάννης το κατήργησε, δείχνοντας πως δεν ενδιαφέρεται, πραγματικά, για την άθληση των πολιτών.