Με τον Βαγγέλη Στολάκη στον Flash 99,4 της Θεσσαλονίκης, μιλήσαμε για το καλοκαίρι της αβεβαιότητας που διανύουμε στη χώρα μας και στην Ευρώπη, μιλήσαμε για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που έχουν τεράστιο κόστος τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στην πραγματική οικονομία.

Στο θέμα του ενεργειακού κόστους, η κυβέρνηση έχασε 9 μήνες. Μην το ξεχνάμε αυτό, γιατί 9 μήνες σημαίνουν τεράστιο κόστος για τα νοικοκυριά. Πολλές από τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση μπορεί μεν να είναι τώρα προς τη σωστή κατεύθυνση, όταν όμως ενεργοποιείσαι 9 μήνες αργότερα, έχει χαθεί όλος αυτός ο χρόνος. Έχεις υπερχρεώσει τα νοικοκυριά και έρχεσαι με επιδόματα.

Δεν έγιναν οι δομικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο παράγουμε στην Ελλάδα τα καύσιμα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί υποδομή για την ενέργεια. Εάν η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε αυτό που γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο, στον εκδημοκρατισμό της ενέργειας, ειδικά τα χαμηλότερα στρώματα, είτε μέσω των δήμων, είτε μέσω των συνεταιρισμών τους, είτε μέσω των επιμελητηρίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα μπορούσαν να έχουν χαμηλότερο ρεύμα.

Μία κυβέρνηση δεν κρίνεται μόνο από αυτά που κάνει. Κρίνεται και από όσα δεν έκανε αλλά και γιατί δεν τα έκανε. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τα έκανε, διότι δεν παίρνει τα μηνύματα ούτε της κοινωνίας αλλά ούτε και της αγοράς. Ο επιχειρηματικός κόσμος όπως και εμείς στη δική μας επιχείρηση στην Κεφαλονιά, ξέραμε ότι η ακρίβεια είχε αρχίσει να χτυπάει την πόρτα μας από τον περασμένο Νοέμβριο. Και ξυπνάει τώρα ο κ. Γεωργιάδης τον Ιούλιο, να μας πει ότι παίρνει μέτρα. Όλοι τούς το έλεγαν, απλώς δεν άκουγαν. Έρχονται τώρα, πολύ αργά, με πάρα πολλά χρήματα, να αφήσουν πολύ μικρό αποτύπωμα για τα προβλήματα των πολιτών.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=N_Tc0mrPpeA