Τελικά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει ακριβώς όπως πρότεινε η Φώφη Γεννηματά. Τι σηματοδοτεί για εσάς αυτή η εξέλιξη;

Τρία πράγματα: Ότι για μια ακόμα φορά θα ασχολούμαστε με τους εαυτούς μας και όχι με την κοινωνία. Ότι θα αναλωθούμε σε διαδικαστικές διεκπεραιώσεις και δεν θα μπούμε σε πολιτική ουσία. Και ότι θα χάσουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τις διαφορές μας με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήταν πρώτη φορά κ. Σκουρή ο κόσμος θα μας συγχωρούσε. Αλλά αυτή η νοοτροπία κρατά χρόνια, από τότε που αρχίσαμε την ενασχόληση με το όνομα και τα σύμβολά μας αντί να αφοσιωθούμε στο τι λέμε στον Έλληνα. Και αποκορυφώθηκε με την αποτυχημένη στρατηγική της σημερινής ηγεσίας να μαζέψει διάφορες «προσωπικότητες» στο ΚΙΝΑΛ, που μάλιστα έφυγαν, αντί να αφιερωθεί στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Ο κόσμος κουράστηκε και μας έχει γυρίσει την πλάτη.

Εσείς πώς θα αντιδράσετε; Πολύ περισσότερο που το Συνέδριο μπορεί να αλλάξει την απόφαση…

Κάθε πράγμα στον καιρό του.

Θα διεκδικήσετε τελικά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Και αν ναι, υπό ποίες προϋποθέσεις;

Πείτε μου τις διαδικασίες να σας πω τις προϋποθέσεις. Για την ώρα, στο ΠΑΣΟΚ επιβλήθηκε ένα συνέδριο διεκπεραιωτικό, με διορισμένους συνέδρους, μόνο και μόνο για να επιμηκυνθεί η θητεία της σημερινής ηγεσίας του. Λες και δεν θέλουν να πατήσει άνθρωπος. Αλλά θα είμαι και θα είμαστε εκεί. Σε ένα τέτοιο συνέδριο, η πιο ουσιαστική επιλογή είναι να αναδείξουμε ποιο είναι το πραγματικό ΠΑΣΟΚ. Ποιο είναι το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να απαντήσει στις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας. Ώστε να κρατηθεί ζωντανό παρά τις προσπάθειες να το τελειώσουν.

Χωρίς οργανώσεις, πάντως, χωρίς εκλογή της ηγεσίας του, ουσιαστικά τελειώνει ως κόμμα, παραμένοντας μόνο ως “σφραγίδα”…

Σίγουρα με τέτοιες διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ «σφραγιδοποιείται» και το ΚΙΝΑΛ «ποταμοποιείται». Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ αδρανοποιείται και το ΚΙΝΑΛ οδεύει προς εξαφάνιση. Διότι, χωρίς δυνατό ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει δυνατό ΚΙΝΑΛ. Τρίβουν τα χέρια τους στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΚΙΝΑΛ θέλουν το ΠΑΣΟΚ να καταντήσει σφραγίδα. Και εμείς κάνουμε τα πάντα για να τους εξυπηρετήσουμε. Όποιος θέλει να ανακάμψει το ΚΙΝΑΛ, θα ενεργοποιούσε το ΠΑΣΟΚ. Εδώ γίνεται το αντίθετο.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη στο news247.gr .