– Κάθε φορά που στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κάναμε εμπεριστατωμένη κριτική για όλα, χωρίς ταμπού, στα όργανα, βγαίναμε ενισχυμένοι. Σήμερα, έχουμε μια τεράστια ευκαιρία. Το μόνο, για το οποίο επιμένω, είναι να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία, ώστε η όποια κριτική, να γίνει με τον σωστό τρόπο.

– Αν δεν κάνουμε μια ολοκληρωμένη αποτίμηση τού τι πήγε λάθος, δεν θα μπορέσουμε να ξέρουμε τι είναι αυτό που φταίει και τι πρέπει να διορθώσουμε. Έχουμε μπροστά μας 3 χρόνια, ώστε να μπορέσουμε να πείσουμε τρεισήμισι εκατομμύρια άτομα, δηλαδή, τα δυόμιση εκατομμύρια που δεν προσέρχονται στις κάλπες, καθώς και το περίπου ένα εκατομμύριο των ψηφοφόρων που απομακρύνθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα, ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στη χώρα.

– Κάθε συζήτηση και κριτική πρέπει να γίνει εντός των οργάνων του κόμματος. Ο μόνος λόγος που προχώρησα σε συγκεκριμένες δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες, είναι διότι το βράδυ των εκλογών, ο κος Ανδρουλάκης, είπε ότι το πρόβλημά μας είναι η Αθήνα, ενώ πρόκειται για τη μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα, όπου αυξήσαμε τον απόλυτο αριθμό ψήφων.
– Υπάρχουν άτομα που έχουν πιστέψει σε εμάς στο παρελθόν, ενώ τώρα δεν προσέρχονται στην κάλπη. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε αυτόν τον κόσμο στο πλευρό μας. Αυτό, δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα. Είναι ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο είναι αρκετό για να μας ανεβάσει στη δεύτερη θέση.

-Στη συγκεκριμένη φάση, είναι λάθος να επικεντρωθούμε μόνο στο ζήτημα της ηγεσίας, αν δεν γίνει πρώτα μία ολοκληρωμένη αποτίμηση, γιατί δεν γίνεται να φταίει μόνο ένας παράγοντας ή μόνο ένα πρόσωπο. Από εκεί και πέρα, όσο πιο γρήγορα κινηθούμε, σε όλα τα επίπεδα, τόσο πιο ολοκληρωμένα θα φτάσουμε στις επόμενες εκλογές, που είναι μια τεράστια ευκαιρία.
-Η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα. Ο κος Μητσοτάκης κάνει λόγο για αλαζονεία κάποιων στελεχών του χωρίς, όμως, να συμπεριλαμβάνει τη δική του. Στην κριτική που του ασκούσε η Αντιπολίτευση, συμπεριφερόταν σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Πώς λοιπόν να μην συμπεριφέρονται και οι Υπουργοί, οι Βουλευτές και κάθε μέλος, με τον αντίστοιχο τρόπο;

– Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι ανασχηματισμός. Είναι ένα «παιχνίδι μουσικών καρεκλών», που αλλάζει ο ένας και πάει στη θέση του άλλου. Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό περιεχόμενο.

– Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, η δική μας πρόταση για την ακρίβεια, ήταν ολοκληρωμένη. Όταν ξεκίνησε όλο αυτό το κύμα, τονίζαμε διαρκώς πως θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς ο κος Γεωργιάδης υποστήριζε πως δεν υπάρχει ελληνική αισχροκέρδεια. Ο μόνος που το παραδεχόταν ήταν ο κος Σκρέκας, ο οποίος τώρα, βρίσκεται εκτός.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video