– Η πρόταση δυσπιστίας είναι πλήρως εναρμονισμένη με το κοινό αίσθημα. Ο κόσμος θέλει, απεγνωσμένα πια, να απαντηθούν τρία ερωτήματα: Τι συνέβη; Ποιος το έκανε; Και γιατί συνέβη; Και κυρίως το τελευταίο ερώτημα.

Τα ίδια ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και στα Τέμπη και στη Θεσσαλία και στη Δαδιά και στις Υποκλοπές, δηλαδή σε μία σειρά από «φάουλ» της Κυβέρνησης.

-Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου οι «άριστοι» συγκαλύπτουν. Όταν πολιτεύεσαι ως «άριστος», δεν μπορείς να παραδεχτείς λάθη, και όταν δεν μπορείς να παραδεχτείς λάθη δεν μπορείς να τα διορθώσεις. Η Κυβέρνηση, με τη μανία της να αποδείξει ότι είναι άριστη κάνει ό,τι μπορεί για να συγκαλύψει καταστάσεις. Και σε αυτό το σημείο, ο κόσμος νιώθει απόγνωση όταν παρατηρεί ότι το βράδυ που σκοτώθηκαν 57 συνάνθρωποί μας, κάποιος ασχολείται με την δημιουργία μοντάζ από ηχητικά ντοκουμέντα.
Κατ’ εντολή της Κυβέρνησης, δεν ήρθαν σωστοί μάρτυρες στη Βουλή. Συγκαλύφθηκε το θέμα. Προσπάθησαν να το «ξεπλύνουν» στις εκλογές. Το ζήτημα, όμως, επανέρχεται γιατί ο κόσμος είναι σε απόγνωση, θέλει να γνωρίζει τι συμβαίνει πια στη χώρα και ποια είναι αυτή η Κυβέρνηση, η οποία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συγκαλύψει το πρόβλημα.

-Από τη λίστα «Πέτσα» μέχρι τον τρόπο με τον οποίο έχουν μοιραστεί τα μεγάλα πακέτα χρημάτων στην Ελλάδα, όλα αφορούν τα μεγάλα συμφέροντα. Και τώρα, ξαφνικά, τα μεγάλα συμφέροντα αποφάσισαν να σταθούν ενάντια στον κ. Μητσοτάκη και να βρεθούν σε αρμονία με τους γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, με το ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ και συμφώνησαν πως αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει;
Πρόκειται για κάτι διαφορετικό, διότι, αφότου έχεις προσπαθήσει ξανά και ξανά να συγκαλύψεις, ο κόσμος αρχίζει να συσπειρώνεται εναντίον σου. Σε αυτό το σημείο, θα φανεί αν η ΝΔ θα συσπειρωθεί γύρω από την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να συγκαλύψει τις δικές του ευθύνες και του κ. Καραμανλή ή θα αναλάβουν την ευθύνη.

Με το θέμα της λίστας και των emails που διέρρευσαν  η Κυβέρνηση θέτει ένα ερωτηματικό, για πρώτη φορά, μετά από 50 χρόνια στην εποχή της Μεταπολίτευσης, για τη διαβλητότητα των εκλογών. Αντί, λοιπόν, να λύσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί, για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξαναγίνει, γίνεται συζήτηση για διεθνείς παρατηρητές, κάτι που θέτει την Ελλάδα χαμηλά.

Τις Ευρωεκλογές θα τις καθορίσουν όσοι πάνε να ψηφίσουν και η δική μας η δουλειά είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις κάλπες, να επιστρέψουν.

Παρακάτω θα δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στην εκπομπή «Αταίριαστοι», με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video