“Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας σοβαρός πολιτικός που έχει κάνει μια εξαιρετική θητεία. Πολιτικά μιλώντας, θα ήθελα να δω ένα προοδευτικό πρόεδρο, θα προτιμούσα να είναι γυναίκα, νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Υπάρχουν πολλές γυναίκες, από τον προοδευτικό χώρο, που μπορούν να προσφέρουν στη χώρα και θα έβαζα ένα ακόμα κριτήριο, να έχει διεθνείς επαφές για να μπορεί να συμβάλει στη δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας.

Θα ήθελα να δω γυναίκα, προοδευτική και με ισχυρή διεθνή παρουσία”.

“Χωρίς δυνατό ΠΑΣΟΚ δεν έχεις δυνατό ΚΙΝΑΛ. ‘Εχω ζητήσει ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ που θα κάνει αυτά τα τρια πράγματα, στρατηγική, θέσεις, καταστατικό. Γιατί επιμένω στο καταστατικό; Διότι, σήμερα βλέπουμε μια κοινωνία, και αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά διεθνές, που ζητά συμμετοχή, ζητά να συνδιαμορφώνει το μέλλον της. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις μέσα από κόμματα, εάν δεν είναι ανοιχτά, δημοκρατικά, εάν δεν μπορούν να συζητούν θέματα και να φέρνουν προτάσεις.”

“Ο χώρος μας, που κάποιοι ψηφοφόροι μας έχουν πάει στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ ή έχουν μείνει στον καναπέ, που δεν ψηφίζουν, περιμένει να ακούσει μια αντιπρόταση. Αυτήν την αντιπρόταση θα μπορούσε ενδεχομένως να την εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ προσωπικά αμφιβάλλω ότι μπορεί, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να την εκφράσει το ΚΙΝΑΛ λόγω του ΠΑΣΟΚ. Γιατί; Το πραγματικό όραμα για την απελευθέρωση της ελληνικής δημιουργίας και τη δημιουργία μιας μεσαίας τάξης που θα είναι στιβαρή και δυναμική, αυτό το όραμα το έφερε στην ελληνική πολιτική ζωή το ΠΑΣΟΚ. Είναι καλό σημείο εκκίνησης για να ξεκινήσουμε από αυτό το όραμα και να πάμε στις προτάσεις και τις θέσεις του σήμερα”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=34fj-PnV88w&feature=youtu.be