-Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να είναι το μόνο κόμμα που αυξάνει τα ποσοστά του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Αντιθέτως, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν να είναι χαμηλότερα των προσδοκιών τους. Δε θεωρώ ότι υπάρχει Κυβέρνηση ηττημένων και Κυβέρνηση νικητών. Καμία Κυβέρνηση συνεργασίας δε θα είναι Κυβέρνηση νικητών, γιατί αν υπήρχε νικητής, τότε θα ήταν αυτοδύναμος. Άρα, ακόμα και αυτός που θα βγει πρώτος σε ποσοστά, εφόσον δεν έχει τη δυνατότητα για αυτοδυναμία, ηττημένος θα είναι. Έχουμε έναν κ. Μητσοτάκη και έναν κ. Τσίπρα που οι δημοσκοπήσεις τούς δίνουν 30%, όμως το 70% του ελληνικού λαού βρίσκεται απέναντί τους. Το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να νομιμοποιήσει έναν από αυτούς χωρίς να κάνει μία ερώτηση, χωρίς να βάλει έναν όρο, χωρίς να πει το πώς θα συγκυβερνήσουν;

-Οποιαδήποτε συνεργασία θα πρέπει να γίνει πάνω σε μία προγραμματική βάση για να πάει η χώρα μπροστά. Από την πλευρά του κ. Τσίπρα, δεν υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει πως το κόμμα του είναι έτοιμο για μεγάλες ριζικές αλλαγές τις οποίες χρειάζεται η χώρα. Δεν πρόκειται για τις ιδιοτελείς επιθυμίες ενός κόμματος, αλλά γι’ αυτό που μας ψήφισε το 10% του ελληνικού λαού, δηλαδή για να φέρουμε μία θετική αλλαγή στον τόπο. Αυτός είναι ο ρόλος του κόμματος που έρχεται να στηρίξει και όχι για να κάνει την “πατερίτσα” για να βολοδέρνει άλλα 4 χρόνια η Παιδεία μας, από την κ. Κεραμέως! Ο κ. Μητσοτάκης, από την άλλη, έχει βάλει μία βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος, αφού οποιαδήποτε συνεργασία μαζί του δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με το αν η συνεργασία στηρίζεται σε προγραμματική συμφωνία ή αν είναι προϊόν εκβιασμού. Ο Πρωθυπουργός, έχει 4 χρόνια διακυβέρνησης στα οποία δεν έκανε τίποτα, με αποτέλεσμα το δυστύχημα στα Τέμπη. Ψάχνει οποιονδήποτε τρόπο να δικαιολογηθεί και δεν αναλαμβάνει την απόλυτη ευθύνη του δυστυχήματος.

-Ο σιδηρόδρομος λειτούργησε με ασφάλεια, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, 20 μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Άρα, χρειάζονταν 20 μέρες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του σιδηροδρόμου! Ο κ. Γεραπετρίτης υποστηρίζει ότι μέχρι τέλος του χρόνου, σε 9 μήνες δηλαδή, θα έχουμε λύσει και τα γενικότερα προβλήματα του ΟΣΕ. Οπότε, ήθελαν 20 μέρες για την ασφάλεια και 9 μήνες για τον ΟΣΕ. Είναι περιττό να πούμε ποιος φταίει, όταν οι ίδιοι μας δίνουν την απάντηση. Ισοπεδώνουν την Ελλάδα για να σώσουν τον κ. Μητσοτάκη με τη συνηθισμένη τακτική τους «φταίνε όλοι, φταίει η κακιά η χώρα, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς». H ίδια η Κυβέρνηση παραδέχεται με αυτό τον τρόπο ότι θα μπορούσε να είναι ασφαλής ο σιδηρόδρομος, αλλά 4 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ψάχνει τον σταθμάρχη, τον κ. Σπίρτζη, το ΠΑΣΟΚ, ψάχνει οποιονδήποτε για να του ρίξει την ευθύνη, γιατί είναι μία ευθυνόφοβη Κυβέρνηση. Αυτό είναι το μοντέλο του ηγέτη που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, ότι όταν γίνεται κάτι λάθος, θα επιρρίπτουμε τις ευθύνες στους άλλους. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δε θα έρθει ο κόσμος στις κάλπες και όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, θα είναι μία αποδυνάμωση της Δημοκρατίας η οποία θα οφείλεται στις τακτικές της Κυβέρνησης.

-Ο κόσμος γυρνά την πλάτη του στην πολιτική ζωή του τόπου και αυτό οφείλεται σε έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν λέει «Εδώ σταματούν οι ευθύνες, τις αναλαμβάνω εγώ», φθείροντας έτσι όλο το πολιτικό σύστημα. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο χαλιναγώγησε την εξουσία στην Ελλάδα, γιατί έκανε μεταρρυθμίσεις για την αλλαγή της χώρας, όπως με τη Διαύγεια, με το ΑΣΕΠ.

-Η Νέα Δημοκρατία πολιτεύεται με την ταμπέλα του «άξιου». Αυτό το αφήγημα έχει καταρρεύσει. Για εμένα δεν υπάρχει κόμμα, το οποίο να μπορεί να αποκαλείται ηθικό ή άξιο και όλοι οι άλλοι είναι ανήθικοι και άχρηστοι. Το ερώτημα, όμως, είναι το εξής: Ποιοι είναι οι άξιοι;Είναι αυτοί που άλλαξαν τον νόμο για να αλλάξουν τον αρχηγό της ΕΥΠ; Που παραβίασαν το όριο ηλικίας που ίσχυε για να διορίσουν έναν σταθμάρχη; Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας και του δράματος που ζούμε.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στο Action24, με τους Γιώργο Πιέρρο, Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Τάκη:

https://youtu.be/6miRJMKK_vY