“Αν αυτό που έλεγα είναι “φύγε εσύ για να έρθω εγώ” θα καταλάβαινα μια τέτοια απάντηση, όμως εγώ λεω ότι δεν έχουμε χρόνο. Πρέπει να εκφράσουμε όραμα, να πούμε ποιο είναι το σχέδιο μας για τη χώρα με κατανοητό τρόπο. Μπροστά μας έχουμε ένα συνέδριο το οποίο μπορεί να δείξει ότι και το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής αντιλαμβάνονται πόσο λίγο χρόνο έχουμε μπροστά μας για να το δείξουμε αυτό. Άρα, αυτό που λεω είναι ένα άλλο αίτημα, και είναι ένα ευρύτατο αίτημα της βάσης, η οποία σου λέει, “πείτε κατι να φέρουμε τον κόσμο πάλι κοντά μας, αλλιώς ο κόσμος φεύγει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ”.

“Όλοι περιμένουν να δουν αίμα, όμως η πολιτική δεν πάει μπροστά με κόντρες, αλλά με ιδέες και προτάσεις. Είναι σημαντικό να δούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει πάρει ένα συγκεκριμένο δρόμο για την Ελλάδα που θυμίζει τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης και η Ελλάδα θα πρέπει να έχει μια δική της πρόταση που θα πηγάζει από τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας, της ελληνικής μεσαίας τάξης, της ελληνικής δημιουργίας. Αυτά τα εκφράζαμε πάντα στο χώρο μας και θα πρέπει να τα επικαιροποιήσουμε πια”.

“Νομίζω θα βόλευε πολύ κόσμο αυτά που λεω να είναι αντάρτικο, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Αυτά τα έλεγα όταν δημιουργήθηκε η Ελιά και είχα πει ότι θα αποτύχει το εγχείρημα. Και δεν πέτυχε. Αργότερα, δοκιμάστηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, είχα πει ότι δεν είναι ο τίτλος, το όνομα, η ταμπέλα, είναι η ουσία που βάζεις από πίσω. Απέτυχε και αυτό. Δημιουργήσαμε το Κίνημα Αλλαγής με την ελπίδα ότι φέρνοντας κι άλλα κόμματα κοντά θα ερχόταν και ο κόσμος. Ηρθαν οι αρχηγοι, ο κόσμος δεν ήρθε. Απέτυχε και αυτό το εγχείρημα και σε όλη αυτή τη διαδικασία μιλούσα γι’ αυτά. Εάν έλεγα κάτι καινούργιο στο οποίο θα ήθελα να στήσω την καριέρα μου, θα καταλάβαινα την κριτική. Όταν τα λες τόσο καιρό, τα λες στα όργανα, τα λες σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται, και τα εννοείς, και δεν μιλάς για να κάνεις κακό αλλά γιατί πιστεύεις ότι έτσι μπορείς να πας μπροστά, τότε νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα ξεπεράσουμε τις ταμπέλες και μπουμε στην ουσία της συζήτησης τόσο το καλύτερο”.

“Είναι εξαιρετικά κρίσιμη η στιγμή για την τοπική αυτοδιοίκηση κι αυτό γιατί η ΝΔ έχει μια ευρεία πλειοψηφία δημάρχων στην Ελλάδα. Αρα, υπάρχει μια δύναμη εκεί που βλέπει την τοπική αυτοδιοίκηση με έναν πιο συντηρητικό, πιο πατερναλιστικό τρόπο. Οι προοδευτικές δυνάμεις είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενωθούν και η δική μου προτεραιότητα ως επικεφαλής αυτής της ομάδας των δημοκρατικών δημάρχων είναι να εξασφαλίσω ότι όσο περισσότεροι προοδευτικοί άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης πιστευουν σε μια ουσιαστική αποκέντρωση της εξουσίας, θα ενωθούν για να κατεβούμε μαζί σε αυτήν τη μάχη”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wz0Kwz3EjZY&feature=youtu.be