-Τα ψηφοδέλτια κρίνονται τόσο συλλογικά, όσο και για τον καθέναν που είναι εντός του. Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, έχει πολύ σοβαρούς υποψηφίους, οι οποίοι μπορούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα ορθά, στην Ευρώπη. Τα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη είναι επικίνδυνα, ξεκινώντας, βεβαίως, από το επίκαιρο θέμα του πολέμου. Η Ευρώπη, παραμένει ο μεγάλος χαμένος αυτής της κατάστασης, καθώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ενώ όλοι οι άλλοι, κοιτούν το Ιράν να μπαίνει σε αυτόν τον πόλεμο τόσο δυναμικά. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ κερδίζει από αυτή την άποψη, επειδή ο Νετανιάχου έχει «στριμωχτεί» από την κοινή γνώμη.

-Δυστυχώς, οι περισσότερες χώρες, οι περισσότερες Μεγάλες Δυνάμεις, την είσοδο του Ιράν στον πόλεμο τη βλέπουν ωφελιμιστικά. Η Ευρώπη είναι ο μόνος χαμένος στην προκειμένη περίπτωση. Κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα, έχοντας μια ειδική και ιστορική σχέση με το Ιράν, πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες χώρες, για να εκτονωθεί το κλίμα. Μπορούμε να πράξουμε κάτι τέτοιο, όπως και με το Ισραήλ. Θα ήταν πολύ σημαντικό, να  βγει η Ελλάδα τώρα μπροστά. Η Κυβέρνηση, να πάρει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για να στηρίξουμε την ειρήνη.

-Καθώς πλησιάζουμε προς τις Ευρωεκλογές, είναι σημαντικό το ότι θα υπάρξει μια εθνική ατζέντα. Αλλά, μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που θα εκλεγούν στην Ευρωβουλή, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν θέματα τα οποία θα επηρεάσουν την Ελλάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

-Έχουμε μια μεστή προεκλογική περίοδο τώρα. Είναι η στιγμή που βλέπουμε πως αρχίζει ο κόσμος και ασχολείται περισσότερο με τις εκλογές. Θα κοιτάξει το ψηφοδέλτιο, θα βγουν οι υποψήφιοί μας έξω, θα πάμε εμείς να στηρίξουμε όλη αυτή τη διαδικασία. Είναι η δική μας η ευκαιρία, να κάνουμε αυτά που χρειάζονται για να φέρουμε τον κόσμο στην κάλπη και να κάνουμε τη διαφορά.

-Η χώρα, θα αντιμετωπίσει ζητήματα τώρα. Κάποια από αυτά λύνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάποια σε εθνικό. Και τα δύο αυτά θέματα, κρίνονται σε αυτές τις εκλογές. Άρα, είναι πολύ σημαντικό, ο κόσμος να παρακολουθεί τι λένε τα κόμματα και να πάρει τις αποφάσεις του για το τι θα ψηφίσει. Και πρέπει να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό μπορεί να πάει στην Ευρώπη και να εκπροσωπήσει τη χώρα σωστά.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video