-Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μόλις έκλεισε τη θητεία της και διεκδικεί μια καινούργια, έχασε σημαντικό χρόνο στο θέμα των τιμών. Για όσους είμαστε μέσα στην αγορά, γνωρίζουμε πως ο πληθωρισμός είχε ξεκινήσει μήνες πριν πάρει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέτρα για την ακρίβεια. Αυτό συμπίεζε τις πρώτες ύλες, όπως είναι η ενέργεια και τα μεταφορικά, προς τους Έλληνες παραγωγούς και τους ανάγκαζε να μεταφέρουν συνεχώς αυξημένες τιμές στο ράφι, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας ανατροφοδοτούμενος πληθωρισμός. Όταν άρχισε η Κυβέρνηση να παίρνει μέτρα για να προσπαθήσει να περιορίσει τις τιμές στην καθημερινότητα του πολίτη, τα μέτρα αυτά συμπίεσαν και τους παραγωγούς.  Σε αυτό το σημείο, συνθλίβεται και ο Έλληνας παραγωγός αλλά και ο Έλληνας έμπορος ο οποίος πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ αυτών των 2 πιέσεων. Καταλαβαίνετε ότι, αν θέλαμε να το αποφύγουμε αυτό, θα έπρεπε οι έλεγχοι στην αγορά να ξεκινήσουν νωρίτερα. Οι αυξήσεις να ήταν πιο σταδιακές και τώρα με τους ελέγχους να πιέζουμε τα προϊόντα να έρθουν στην κανονική τους τιμή, βάσει του κοστολογίου της ενέργειας που έχει πέσει.

Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και πολλά χρόνια, προσπαθεί να κάνει μια άλλου είδους αντιπολίτευση χωρίς κραυγές, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, νηφάλια και να εκφράσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Στα ζητήματα που θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση ενεργεί αρνητικά για τη χώρα να έχουμε έναν αιχμηρό λόγο, αλλά παράλληλα να στηρίζουμε, όταν συμφωνούμε, όπως στην περίπτωση αποκλεισμού της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ από τη Βουλή. Αυτή η νηφάλια αντιπολίτευση μέχρι τώρα θεωρείτο αδυναμία και αυτό, διότι από την άλλη μεριά είχαμε έναν ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χρησιμοποιούσε έναν διαφορετικό τρόπο αντιπολίτευσης. Ο πολίτης αρχίζει να κοιτά γύρω του για να δει ποιος κάνει αντιπολίτευση με ουσία. Εκεί, αρχίζει και διακρίνει το ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό είμαστε στον δρόμο, για να πούμε ότι εμείς θα είμαστε μία δύναμη σοβαρότητας με προτάσεις για την επόμενη μέρα της Ελλάδας. Αυτό, τραβά κάποιον κόσμο προς τη δική μας κατεύθυνση και αυτό μας δίνει κουράγιο. Έτσι λοιπόν, θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα.

Τις εκλογές θα τις κερδίσει όποιος πάει στην κάλπη. Λέμε πως πρέπει να βγούμε, να πάμε στις κάλπες και να παλέψουμε. Η ποιότητα και το περιεχόμενο του λόγου είναι προσεκτικό και πάντα με γνώμονα το καλό της Ελληνίδας και του Έλληνα. Είχαμε μια σειρά από γεγονότα τελευταία, από τα Τέμπη -αν θέλετε- μέχρι τη Ροδόπη και το ναυάγιο στην Πύλο, που χρειάζονταν προσεκτικές τοποθετήσεις, για να αποδείξεις μία σοβαρότητα και ότι είσαι εποικοδομητικός σε ό,τι αφορά τη χώρα, αλλά και να πεις στην Κυβέρνηση τα λάθη που έχει κάνει.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξή μου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στον δημοσιογράφο Χρήστο Μιχαηλίδη:

https://youtu.be/-xZugoBPeLY