Για το δημοσίευμα στο «Μακελειό»: Καμιά ανοχή στους ρατσιστές. Θα είμαι πάντα απέναντι.

Εάν το άρθρο αφορούσε μόνο εμένα προσωπικά, θα έδινα πολύ μικρή σημασία. Ήταν όμως ένα άρθρο που εμπεριείχε ένα βαθύτατα ρατσιστικό συναίσθημα. Ήταν μια ρατσιστική αντιμετώπιση απέναντι στην ομοφυλοφιλία και αυτό είναι κάτι που ξεπερνά τις δικές μου αντοχές και τις δικές μου ανοχές. Είναι ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα που κάποιοι το εκμεταλλεύονται για δικό τους σκοπό. Είναι απολύτως απαραίτητο όποιος είναι απέναντι, όποιος δεν είναι έτοιμος να δεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, να μιλάει δυνατά γι’ αυτό. Αυτή η μάχη είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί ώστε να έχουμε μια κοινωνία πολιτισμένη, δημοκρατική, μια κοινωνία στην οποία σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

Στο δρόμο για να λύνουμε προβλήματα
Είμαι συνέχεια στο δρόμο, συνέχεια στον κόσμο, ακούγοντας όχι μόνο τα προβλήματα που μου θέτουν, αλλά και πολλές από τις λύσεις τις οποίες βρίσκει κανείς στις γειτονιές. Μπορώ να σας πω αναρίθμητες ιστορίες από ιστορίες σε γειτονιές που αφορούν τη γνώση και τη σοφία που υπάρχουν εκεί για το πώς μπορεί μια γειτονιά να αναβαθμιστεί.

Σύνθεση και συνεργασία για το καλό της Αθήνας
Πιστεύω ότι οι νέες δυναμικές που διαμορφώνονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική μας δίνουν μια τεράστια ευκαιρία να δούμε την πολιτική αλλιώς και να δούμε την πολιτική ως αυτό που ήταν παλιότερα. Ένας χώρος μέσα στον οποίο συνθέτουμε όλοι μαζί τις απόψεις μας για την κοινωνία και χτίζουμε μαζί, δηλαδή συναποφασίζουμε. Και όταν λέω μαζί, εννοώ σαν κοινωνία, όχι σαν εκπρόσωποι της κοινωνίας. Αυτή είναι μια τεράστια μεταστροφή την οποία εάν την πιάσουμε σωστά και την πιάσουν σωστά οι νέοι που θέλουν να εμπλακούν στην πολιτική, τότε πιστεύω ότι μπορεί να ανατραπούν πολλές από τις παλιές παθογένειες του πολιτικού συστήματος.

Μπορείτε να ακούσετε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη στον Βασίλη Κουφόπουλο.