-Η γραμμή της ΝΔ, είναι ότι «οι νίκες είναι δικές μας και οι ήττες των άλλων». Η πρώτη Κυριακή είναι δική μας, η δεύτερη Κυριακή των υποψηφίων». Όπου είναι μπλε ο χάρτης, λένε: «κερδίσαμε, πήραμε το ποσοστό μας». Θα έλεγα ότι, γενικά, όλοι προσπαθούν να αναλύσουν τα πράγματα όπως τους βολεύει και για αυτό στα κανάλια παρουσιάζονται περισσότεροι από τα κόμματα, για να κρίνει ο κόσμος και να αποφασίσει σε τι συμφωνεί και σε τι διαφωνεί. Από την πρώτη Κυριακή στη δεύτερη Κυριακή, η Νέα Δημοκρατία είχε να λάβει ένα μήνυμα.
Την πρώτη Κυριακή, όποιος παρακολουθούσε τα κανάλια, έβλεπε την αποκορύφωση μιας απίστευτης αλαζονείας μιας Κυβέρνησης η οποία δεν είχε πάρει κανένα από τα μηνύματα που έφτασαν σε αυτήν. Αυτό παρατηρείται επανειλημμένα και σε επίπεδο συλλογικό στη ΝΔ και σε προσωπικό. Η ΝΔ δεν ακούει ούτε τον κόσμο ούτε εμάς, την αντιπολίτευση, όταν προσπαθούμε να περάσουμε όσα λέει ο κόσμος.

Νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιος που να μην εύχεται να υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων, αργά η γρήγορα, για να μπορέσει να ισορροπήσει το ανισόρροπο κλίμα που δημιουργήθηκε και στις εκλογές και την πρώτη Κυριακή. Θεωρώ, όμως, ότι είναι νωπά τα πράγματα για οποιαδήποτε συζήτηση. Το μεγάλο νούμερο το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι ότι έχουμε 70% αποχή. Όταν υπάρχει 70% αποχή και διατυπώνεται πως χρυσαυγίτες ψήφισαν τον κ. Δούκα, αυτό σημαίνει πως δεν γνωρίζουν να ερμηνεύουν σωστά τα νούμερα.

-Όλοι, πρέπει να διαβάσουμε τα μηνύματα αυτής της κάλπης προσεκτικά. Και εμείς που σήμερα χαμογελάμε και εκείνοι που δεν χαμογελούν, διότι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μηνύματα. Το γεγονός ότι υπάρχει τόσο μεγάλη αποχή και ότι υπάρχει μια τέτοια ανατροπή, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα, από ανθρώπους που αποφάσισαν να βγάλουν για Δήμαρχο τον Δούκα, είδαν για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα, ότι η Αθήνα έχει επιλογή και διάλεξαν αυτήν. Το γεγονός αυτό κινητοποίησε κόσμο, ενώ την ίδια ώρα, στη ΝΔ, οι ψηφοφόροι που είχαν πάει την πρώτη Κυριακή για τον κ. Μπακογιάννη δεν πήγαν τη δεύτερη. Είναι κάτι που πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις.
Έχουμε έναν καινούργιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Τον οποίον από τις δηλώσεις των στελεχών του, αντιλαμβανόμαστε πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει ακόμα, δεν ξέρει ποιες είναι οι θέσεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό που ξέρουμε, όμως, είναι ότι όταν κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι θέσεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν με τάσεις χειραγώγησης και όχι απελευθέρωσης.

 

https://www.youtube.com/watch?v=LIaekQXmmtw&feature=youtu.be