Στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψής του στο Κέντρο Αντιμετώπισης Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε από την Αντιδήμαρχο Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας, Κατερίνα Κατριβάνου, να προχωρήσει ο Δήμος στη γρηγορότερη υλοποίηση των δράσεων που προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων που λήφθηκε στις 9 Μαρτίου 2021, για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, το οποίο είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, η παράταξή του, «Αθήνα Είσαι Εσύ». Η υλοποίηση των δράσεων αυτών, έχει καθυστερήσει σημαντικά, αλλά η παρουσία της κας Κατριβάνου στη θέση, πλέον, της αρμόδιας Αντιδημάρχου, μας δίνει την ελπίδα για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη, με Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας τη Μαρία Στρατηγάκη, η οποία και ήταν παρούσα στη συνάντηση.

Η κα Κατριβάνου, ενημέρωσε τον Παύλο Γερουλάνο και για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, ο οποίος πλέον λειτουργεί σε νέο σύγχρονο κτήριο. Μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, σε μία εποχή αυξημένων κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Διαπιστώνοντας τις αυξημένες ανάγκες για τη λειτουργία δομών αντιμετώπισης έμφυλης βίας πανελλαδικά, ο κ. Γερουλάνος υποσχέθηκε πως θα θέσει το πρόβλημα στην αρμόδια Υπουργό, μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.