Επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποίησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Πέραν των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τους τάφους των Βενιζέλων και να παρακολουθήσει μέρος της δοξολογίας στο παρακείμενο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Ακολούθως μετέβη στην πόλη των Χανίων και παρέστη στην επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της πόλης, στην επιμνημόσυνο δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων όπου και κατέθεσε στεφάνι και κατόπιν παρακολούθησε την παρέλαση. Στο πλαίσιο του εορτασμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα, ο Ελληνισμός, κάνουν ένα μεγάλο αγώνα αυτήν τη στιγμή. Είναι ένας αγώνας που μπορούμε να κερδίσουμε διότι είμαστε ενωμένοι και βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός, σήμερα στις Βρυξέλλες, δίνει το δικό του δύσκολο αγώνα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας ώστε να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αξιών και ήθους. Το μήνυμα λοιπόν σήμερα στα Χανιά είναι ότι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να βγούμε από την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα».

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα δίνει τον αγώνα μόνη της, τόνισε πως «η χώρα μας δεν παλεύει μόνη της, πρέπει όμως να σταθεί στα δικά της πόδια».

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων όπου τον ξενάγησε η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, κα. Μ. Βλαζάκη και κατόπιν μετέβησαν μαζί στις αρχαιότητες στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης. Εκεί ο κ. Γερουλάνος δήλωσε:

«Όπου και αν έχω ταξιδέψει, σε όλον τον κόσμο με ρωτούν για τις νέες ανασκαφές και τις γενικότερες εξελίξεις στον τομέα του πολιτισμού στη χώρα μας. Είναι σαφές ότι ο τουρισμός αλλά και γενικότερα η ανάπτυξη μιας περιοχής, είναι συνδεδεμένα με τον πολιτισμό της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σουηδική ανασκαφή στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης, η οποία έχει αναδειχθεί με τον σωστό τρόπο αλλά και έχει εκτιμηθεί όπως της αξίζει από την τοπική κοινωνία».

Ερωτηθείς για τα μηνύματα που παίρνει σχετικά με την πορεία του τουρισμού για το 2010, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε πως «τα μηνύματα είναι ακόμα ρευστά ενώ δεν έχουν σταματήσει τα αρνητικά δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο. Παρόλα αυτά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ακόμα και αν παλεύουμε με ελάχιστα μέσα».