Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος για τα εγαίνια της 26ης Philoxenia. Ο κ. Γερουλάνος θα επισκεφτεί στις 18:30 τους χώρους της έκθεσης όπου θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια θα εκφωνήσει ομιλία στα επίσημα εγκαίνια της Philoxenia στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελίδης, στις 20:00.

Την Παρασκευή ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα συμμετάσχει στην κλειστή συνέλευση των Προέδρων Ξενοδόχων Ελλάδος. Το βράδυ ο κ. Γερουλάνος θα παρακολουθήσει την υπαίθρια δράση του Κεντρικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Από το Βυζαντινό Μουσείο στη Ροτόντα», μια συμβολική διαδρομή με δρώμενα από τις ομάδες του ΚΘΒΕ και θα καταλήξει στη Ροτόντα όπου θα παρακολουθήσει συναυλία βυζαντινής μουσικής από το βυζαντινό χορό «Ηδύμελον».

Το Σάββατο, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα συναντηθεί με τον νέο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και ακολούθως με το Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμο Δανιηλίδη. Το απόγευμα ο κ. Γερουλάνος θα συμμετάσχει στις εργασίες του φόρουμ «Πολιτισμός και Τουρισμός Βόρειας Ελλάδας».