Για την παράταξη ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

Έχουμε φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα Αθηναίων με όρεξη για δουλειά, που θέλουν να παλέψουν για την πόλη τους, μια ομάδα, που ξέρει και να ακούει τα προβλήματα, να ακούει τον κόσμο, να καταλαβαίνει ποια είναι η πραγματική ουσία των προβλημάτων και να παλεύει γι’ αυτά, και σιγά – σιγά ξετυλίγουμε ένα ολόκληρο σχέδιο για την Αθήνα. Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο που δείχνει ότι πραγματικά παλεύουμε για την Αθήνα και ότι δεν κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια αλλά μια ολόκληρη προσπάθεια η οποία είναι κεντραρισμένη στην Αθήνα και στο μέλλον της.

Για τις δημοσκοπήσεις

Καμία μάχη δεν είναι προκαθορισμένη. Και οι μάχες που κερδίζονται, κερδίζονται στον δρόμο. Τα πραγματικά προβλήματα τα μαθαίνεις όταν είσαι στον δρόμο. Όταν μιλάς με τον κόσμο, όταν ακούς αυτά που βιώνει ο καθένας στην καθημερινότητά του και όταν μιλάς με τον κόσμο για τις λύσεις που βρίσκονται μέσα στις γειτονιές μας. Eίναι εντυπωσιακό ότι όσο περισσότερο μιλάς με τον κόσμο τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι ότι η γνώση που έχουμε όλοι ανάμεσά μας είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει να την κεφαλαιοποιήσουμε. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί με την πολιτική και θέλουν η πολιτική να τους πλησιάσει, να τους αγκαλιάσει, να νιώσουν ότι ο Δήμος είναι πραγματικά στο πλευρό τους και αυτό είναι κάτι που θεωρώ ότι το δικό μας ψηφοδέλτιο κάνει πιο αποτελεσματικά από οποιονδήποτε άλλον. Τώρα ξεκινάει πραγματικά η προεκλογική εκστρατεία και πιστεύω ότι η δυναμική που βλέπουμε στον δρόμο θα αποτυπωθεί σίγουρα και στις δημοσκοπήσεις πολύ σύντομα.

Για την επιλογή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Ένας δήμαρχος είναι σημαντικό να μπορεί να επιλέξει τους σωστούς συνεργάτες. Ο ίδιος ο κ. Καμίνης παραδέχεται ότι έχουν γίνει λάθη σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, τα τεχνικά έργα, το πράσινο, όπως καταγγέλλουμε και όλοι οι συνυποψήφιοι που κατεβαίνουμε για τον δήμο. Επίσης οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι έχει γίνει ένα πολύ σοβαρό έργο στα οικονομικά και στις κοινωνικές υπηρεσίες. Αν δείτε λοιπόν, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε για υποψηφίους τους ανθρώπους στους οποίους κάνει καθημερινά κριτική για τα αποτελέσματα του κ. Καμίνη. Εκεί που έγινε σοβαρό έργο, εμείς επιλέξαμε τους ανθρώπους που το έκαναν γιατί θέλουμε να υπάρχει μια συνέχεια. Και εκεί που έγιναν λάθη ο κ. Μπακογιάννης, για λόγους που πραγματικά δεν κατανοώ, ανθρώπους που ο ίδιος κατηγορεί ότι έκαναν κακή δουλειά, τους έχει σήμερα στο ψηφοδέλτιό του. Άρα, δεν υπάρχει μία συνέχεια του κ. Καμίνη. Υπάρχουν επιλογές συγκεκριμένων στελεχών που είχαν απτό αποτέλεσμα και μπορεί να το κρίνει ο κάθε πολίτης και να αποφασίσει τι δούλεψε και τι δεν δούλεψε.

Για το ζήτημα της ασφάλειας στην πόλη

Η ασφάλεια στην Αθήνα έχει δυο επίπεδα. Από τη μία είναι αυτό που νιώθουμε στην καθημερινότητά μας και το άλλο είναι οι εστίες μεγάλων προβλημάτων, όπως είναι, για παράδειγμα, τα Εξάρχεια. Για το πρώτο, την ασφάλεια της καθημερινότητας, αυτό που λέμε είναι ότι η ασφάλεια έρχεται εκεί που ζωντανεύουν οι γειτονιές. Πώς ζωντανεύουν οι γειτονιές; Με φως παντού, με κοινές περιπολίες και συντονισμό της αστυνομίας με τη δημοτική αστυνομία, με δράσεις πολιτισμού και κάθε είδους δράση που τραβάει τον κόσμο στις γειτονιές της Αθήνας, με κάθε είδους πρωτοβουλία που φέρνει τον κόσμο μαζί έτσι ώστε να αισθάνεται ο καθένας ασφαλής να χαρεί τη γειτονιά του. Αυτή είναι η μια μεριά. Η άλλη όμως αφορά ένα πολύ πιο σύνθετο πρόβλημα και εκεί βλέπουμε ότι μέρη όπως τα Εξάρχεια, έχουν γίνει εστίες εγκληματικότητας η οποία σήμερα υποστηρίζεται από το μαύρο χρήμα. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχουν στείλει μια επιστολή στον πρωθυπουργό και του λένε «κάνε κάτι». Ο κ. Τσίπρας αυτή την πρωτοβουλία θα έπρεπε να την πάρει πολύ σοβαρά, να ενεργήσει άμεσα και να εκμεταλλευτεί το κάλεσμα των κατοίκων, ώστε να θέσει μαζί τους τις προτεραιότητες. Εγώ του έστειλα μια επιστολή λέγοντας «μη χάσεις αυτή την ευκαιρία». Δυστυχώς, φαντάζομαι για λόγους προεκλογικούς και επειδή δεν θα ήθελε αυτή τη στιγμή να θέσει θέμα Εξαρχείων, ο κ. Τσίπρας, απέφυγε να απαντήσει σε αυτούς τους ανθρώπους και στην επιστολή τους. Είναι λάθος. Τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στην ΕΡΤ3.