Σε ήρεμες γειτονιές με τη βοήθεια προγραμμάτων η ένταξη των μεταναστών γίνεται πιο ομαλά

“Συνήθως, συνδέουν την ύπαρξη πολλών μεταναστών με την εγκληματικότητα και είναι λάθος. Η παραβατικότητα είναι θέμα της πολιτείας και πρέπει να δουλέψει γι’ αυτό. Όταν έχουμε ηρεμία στις γειτονιές η ένταξη των μεταναστών μέσα στην ελληνική κοινωνία γίνεται πολύ πιο εύκολα. Έχουμε ανάγκη την ηρεμία ώστε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και έχουμε ανάγκη τα προγράμματα όπως είναι η ελληνομάθεια που είναι κομβικής σημασίας. Και εκεί τα ελληνικά σχολεία, τα σχολεία της Αθήνας δηλαδή, έχουν την ευκαιρία να φέρουν κόσμο μαζί, και παιδιά και γονείς, και η ένταξη να γίνει πολύ πιο ομαλά. Άρα εκεί πρέπει να εστιάσουμε και όχ στον αριθμό των μεταναστών σε μια γειτονιά.”

Κάναμε την έκπληξη των εκλογών και σπάσαμε τον δικομματισμό στον Δ. Αθηναίων, πάμε για την ανατροπή

“Ήδη έχουμε καταφέρει να κάνουμε την έκπληξη των εκλογών. Όλοι θεωρούσαν ότι οι εκλογές αυτές είναι δυο κομμάτων και ότι αυτοί θα μοιραστούν τους ψηφοφόρους και σήμερα έχουμε κάνει την έκπληξη γιατί από ό,τι φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ο κόσμος αρχίζει και μας ακούει και μας εμπιστεύεται. Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε και την ανατροπή. Σιγά-σιγά θα γίνει σαφές – και είναι κάτι που παλεύουμε – ότι αυτές είναι εκλογές για Δήμαρχο και όχι εκλογές κομματικές. Στις ευρωεκλογές μπορεί να εκφραστεί κάποιος κομματικά. Εδώ όμως πρέπει να επιλέξουμε Δήμαρχο και ο Δήμαρχος αυτός πρέπει να είναι ένας Δήμαρχος που αφορά όλες τις γειτονιές, που θα μείνει στην Αθήνα, θα μείνει πιστός στην πόλη και θα παλέψει μέχρι το τέλος τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου, κάνοντας γραφείο του τις γειτονιές.”

Είναι δύσκολο να αγνοήσεις έναν ακτιβιστή Δήμαρχο Αθηναίων με τους Αθηναίους στο πλευρό του

“Όταν ο Δήμαρχος των Αθηναίων έχει τους Αθηναίους μαζί του, η δύναμή του είναι εκπληκτική. Διότι μπορεί και να τραβήξει την προσοχή του κόσμου και να τραβήξει την προσοχή των ΜΜΕ, και να κάνει σχεδόν ακτιβισμό μέσα στην πόλη του. Δηλαδή ακόμη και θέματα που δεν αφορούν στις αρμοδιότητές του, μπορεί να παλέψει γι’ αυτά και να κερδίσει. Δεν είναι εύκολο να αγνοήσεις το Δήμαρχο των Αθηναίων. Φτάνει να μην κάθεται πίσω από ένα γραφείο και να στέλνει επιστολές, αλλά να είναι κάτω στο δρόμο και να δουλεύει μαζί με τους κατοίκους της πόλης, όπως έγινε στο Πεδίον του Άρεως για παράδειγμα, που κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι της πόλης και έφεραν αποτελέσματα”.

Δεσμεύομαι ότι θα μείνω 4 χρόνια στον Δήμο και στο τέλος της θητείας μου θα ζητήσω να κριθώ για το έργο μου

“Έχω δεσμευτεί πως ό,τι και να γίνει θα μείνω τέσσερα χρόνια στον Δήμο και εάν εκλεγώ Δήμαρχος θα διεκδικήσω ξανά την ψήφο των Αθηναίων για να κριθεί το έργο μου. Τα θεωρώ κομβικά αυτά τα δύο. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια δυναμική κίνηση Αθηναίων, με δυνάμεις απ’ όλους τους χώρους που θέλουν να παλέψουμε για την πόλη, δεν θα μπορούσα να πείσω τους ανθρώπους που έχω σήμερα στα ψηφοδέλτιά μου, αν αισθάνονταν ότι όλο αυτό γίνεται για να γίνω εγώ μια μέρα αρχηγός ενός κόμματος ή οτιδήποτε άλλο. Έχω δεσμευτεί και απέναντι σε αυτούς και απέναντι στους Αθηναίους και έτσι θα πορευτώ.”

 

https://www.youtube.com/watch?v=ulGL2kVvczw