Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων πέρα από τα κόμματα

Εμείς φτιάξαμε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να παλέψουν για την Αθήνα, που δεν έχει κομματικές αγκυλώσεις. Δηλαδή, μαζεύουμε Αθηναίους από όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος και από δεξιά και από αριστερά, ανθρώπους όμως που νοιάζονται για την πόλη τους, που βάζουν την Αθήνα πάνω από όλα. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τους άλλους υποψήφιους, οι οποίοι  στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν το κόμμα τους. Μετράνε την αποτελεσματικότητά τους με το κατά πόσο υπηρετούν τον πολιτικό τους χώρο. 

Εξάρχεια: Να χτυπήσουμε το μαύρο χρήμα

Εδώ μιλάμε για το οργανωμένο έγκλημα. Μιλάμε για σπείρες οι οποίες έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια και έχουν αλλοιώσει το χαρακτήρα της γειτονιάς. Και όταν ένας Πρωθυπουργός καλείται από τους κατοίκους να πάρει πρωτοβουλίες, είναι χρυσή ευκαιρία να γίνει κάτι μαζί με τους κατοίκους έτσι ώστε να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της γειτονιάς, αλλά και να σπάσουμε αυτό το απόστημα της εγκληματικότητας σε αυτό το επίπεδο, όπως είναι στα Εξάρχεια, έτσι ώστε να νιώθουν οι κάτοικοι ότι η γειτονιά τούς ανήκει. Πρέπει να γίνει σαφές οτι όλο αυτό είναι θέμα οργανωμένου εγκλήματος και πρέπει να το χτυπήσει κανείς στην πηγή της δύναμής του, που είναι το χρήμα.

Κινούμενοι χώροι ελεγχόμενης χρήσης

Πρώτα απ’ όλα όταν μιλάμε για χώρους ελεγχόμενης χρήσης δεν μιλάμε για τις παλιές νοοτροπίες που λέγανε ότι θα βρούμε μια υποβαθμισμένη γειτονιά, θα φέρουμε και ένα χώρο ελεγχόμενης χρήσης και θα μαζευτεί εκεί όλο το εμπόριο των ναρκωτικών και όλοι οι τοξικοεξαρτημένοι σε ένα σημείο. Ο πιο σωστός τρόπος να το κάνεις αυτό είναι αποκεντρωμένα. Υπάρχουν δημιουργικές λύσεις που δεν επιβάλλουν σε μια γειτονιά την παρατεταμένη παρουσία αυτών των χώρων. Υπάρχουν οι λύσεις των κινούμενων χώρων ελεγχόμενης χρήσης και θα πρέπει να εξεταστούν ως ενδεχόμενο

 

https://www.youtube.com/watch?v=jquzPQoCJdA&feature=youtu.be