Την Παρασκευή 21 Ιουνίου ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «H έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτική για την ανάγκη συνολικής αλλαγής της πολιτικής για τη στήριξη του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας».

Την Τρίτη 25 Ιουνίου η επίκαιρη ερώτηση έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου «1163  21/6/2024» και ορίστηκε η συζήτησή της για την Παρασκευή 28 Ιουνίου το πρωί.

Φευ…

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου το πρωί ενημερωθήκαμε ότι δεν θα απαντήσει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αλλά το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας γιατί ο τίτλος της ερώτησης έχει τη λέξη… οικογένεια. Παρά τη γελοιότητα του επιχειρήματος, δεδομένου ότι όχι μόνο ο τίτλος αλλά και το συνολικό περιεχόμενο της επίκαιρης αφορά στην έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την Οικονομία και την Απασχόληση για το 2024, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επέμεινε στη θέση του ότι δεν τους αφορά η ερώτηση…

Αδιανόητα πράγματα.

Η επίκαιρη ερώτηση δεν θα συζητηθεί τελικά. Περιφρόνηση του Κοινοβουλίου και απαξίωση της λογικής από έναν Υπουργό Εθνικής Οικονομίας που φοβάται να μιλήσει για τα αποτελέσματα της πολιτικής του. Όσο ενοχλητικές όμως κι αν είναι για αυτόν εμπεριστατωμένες μελέτες, όπως η Έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, δεν θα μπορέσει να τις αποφύγει. Θα είμαστε εδώ για να του υπενθυμίζουμε τη δουλειά του.