Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του Αθλητισμού δήλωσε:

«Με εντολή του Πρωθυπουργού ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την πρώτη στιγμή είχαμε εντολή όλα τα όπλα που έχει η Ελληνική Πολιτεία στη διάθεσή της να χρησιμοποιηθούν για να ενδυναμώσουν αυτήν την προσπάθεια. Προφανώς χρησιμοποιήσαμε αυτά τα εργαλεία και έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς που έγινε. Κάνει σε όλους εντύπωση ότι πολλά χρόνια τώρα παρότι γνωρίζαμε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Πολιτεία δεν είχε τολμήσει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που είχε στη διάθεσή της. Τώρα όμως καταστήσαμε σαφές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι αν δεν κάνει κι εκείνη αυτό που χρειάζεται για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα, χωρίς κρατικά γήπεδα, χωρίς κρατική τηλεόραση. Αυτό, μαζί με τις έρευνες που έγιναν από την πλευρά του ΣΔΟΕ, μαζί με τις έρευνες που έγιναν στις λέσχες των οπαδών, όλα αυτά λοιπόν έχουν συμβάλει στο να υπάρξει μια πολύ μεγάλη πίεση προς το ποδόσφαιρο και έτσι βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Πρέπει να υπογραμμίσω ότι είναι μόνο το πρώτο βήμα και θέλει μεγάλη νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Ξέρω ότι τα θέματα έχουν ένα δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αλλά εάν θέλουμε αυτή η προσπάθεια να οδηγηθεί μέχρι το τέλος χρειάζεται αυτή τη στιγμή να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας και να κάνουμε ο καθένας αυτό που πρέπει για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση.

Ο κ. Γερουλάνος σε ερώτηση δημοσιογράφου πως «αυτό που κάνει περισσότερο εντύπωση στον κόσμο δεν είναι τόσο αυτά που ακούγονται και αυτά που γράφονται γιατί είναι μια ιστορία που έχει βάθος χρόνου, εντύπωση κάνει το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι είναι πια με χειροπέδες», απάντησε:

«Αυτό είναι αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς που έχει γίνει από την Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι το πρώτο στάδιο μιας μακρόχρονης διαδικασίας στην οποία όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε ο καθένας με το δικό του τρόπο για να προχωρήσει σωστά. Η αποφασιστικότητα της Πολιτείας φάνηκε από τα εργαλεία που χρησιμοποίησε, από το γεγονός ότι έβαλε όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο τραπέζι, από την αποφασιστικότητά της να μη φύγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το ευρωπαϊκό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να μπορούμε να χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία της UEFA. Όλα αυτά, συνέβαλαν στο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τώρα πια τα πράγμα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και είμαι βέβαιος από τις πρώτες ενδείξεις ότι θα προχωρήσουν συστηματικά».