«Θέτετε ένα τεράστιο ζήτημα, γιατί αυτό που έγινε το Σάββατο είναι ένα αποτρόπαιο γεγονός. Έχω κάνει ήδη δηλώσεις γι’ αυτό. Έχω πει ότι η Πολιτεία έχει τρία εργαλεία: έχει το εργαλείο της νομοθεσίας, το εργαλείο των χρημάτων τα οποία δίνει στις ομάδες και το εργαλείο της προβολής τους μέσω της ΕΡΤ και ενδεχομένως, άλλων καναλιών.

Αυτό, το οποίο έχουμε πει από την  πρώτη στιγμή, είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως γίνονταν στο παρελθόν. Φωνάζαμε τους προέδρους μέσα στην αίθουσα, λέγαμε ότι τους τρίξαμε τα δόντια κ.ο.κ. κι επί της ουσίας δεν γινόταν απολύτως τίποτα. Εμείς λέμε: Βία εσείς; Εμείς θα σφίγγουμε τη στρόφιγγα. Θα τη σφίγγουμε μέχρι να καταλάβετε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αυτή είναι η θέση μας και αυτή παραμένει η θέση μας. Δεν θα κινούμαστε αποσπασματικά κάθε φορά που κάποιοι θερμόαιμοι αποφασίζουν να κάνουν αυτά στο γήπεδο. Έχουμε ένα σύστημα το οποίο έχουμε αναπτύξει και αυτό θα συνεχίσουμε να το πιέζουμε μέχρις ότου το μήνυμα της πολιτείας περάσει.

Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αν θέλουμε να ξεπεράσουμε το όριο της αθλητικής δικαιοσύνης, αυτό είναι μια πολύ μεγάλη πολιτική απόφαση. Εγώ δεν είμαι έτοιμος να εισηγηθώ σ’ αυτό το Κοινοβούλιο να γίνει οτιδήποτε σ’ αυτήν τη φάση.

Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι η Πολιτεία έχει αρχίσει για πρώτη φορά και αυτή η Κυβέρνηση ήταν η πρώτη Κυβέρνηση που χρησιμοποίησε τα χρήματα που είχε στη διάθεση της για να δώσει ποινές στις ομάδες, οι οποίες βαρύνονται με τέτοια φαινόμενα. Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Θέλει, όμως, σύστημα και αυτό το σύστημα έχουμε ξεκινήσει και εκεί θα πορευθούμε».